Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Пет иновативни стартиращи компании бяха отличени във Future Hamburg Award 2021

17.06.2021   |   Бизнес
 

Стартиращи компании от 15 държави кандидатстваха за Future Hamburg Award 2021. Наградата, учредена от град Хамбург, се връчва за устойчиви иновативни решения в областта на транспорта, логистиката и водорода. Основната цел е да се помогне на нови компании да тестват своите иновативни бизнес проекти в реална градска среда. Става дума за проекти с потенциал да се превърнат в отлични практики и така да генерират допълнителен положителен ефект.
 
Общо пет компании бяха отличени тази година. Трите най-добре представили се компании ще участват в специално разработени програми в Хамбург, в рамките на които ще могат да продължат да развиват своите бизнес модели и прототипи и да създадат важни контакти. Най-добре представилата се компания ще получи и възможността да участва в четириседмична международната програма за стартиращи компании в Силициевата долина.
 
Първо място във Future Hamburg Award 2021 спечели германската стартираща компания Breeze Technologies със своето решение за предоставяне на цялостни локални данни за качеството на въздуха и базиран на изкуствен интелект съветник за мерки за контрол на замърсяването на въздуха, което допринася за намаляване на въглеродните емисии.
 
Германската компания Traceless спечели второто място със своята устойчива алтернатива на конвенционалната пластмаса.
 
Трето място зае норвежката компания Infinite Mobility, която проектира леки транспортни средства, захранвани със слънчева енергия, за приложения в градска среда.
 
Със специалната награда, която осигурява достъп до кампуса за иновации homePORT на Пристанище Хамбург, бяха отличени KONVOI и Blue Atlas Robotics.
 
Германската KONVOI развива превантивна охранителна система за паркирани камиони, която използва сензори и машинно самообучение. Целта й е да се редуцира броят на кражбите на камиони, който нараства значително през последните години.
 
Датската Blue Atlas Robotics модернизира подводното наблюдение и инспекциите на кораби и друга подводна инфраструктура чрез сътрудничество с други индустрии и с помощта на автономна технология за анализи.

     
Източник: Future Hamburg; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Future Hamburg Award 2021   изкуствен интелект   сензори   homePORT  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...