Industry Info  
Festo
Festo

ФМИ и SAP Labs България стартират съвместна научноизследователска дейност

15.06.2021   |   Бизнес
 

Факултетът по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и развойният център на SAP в София подписаха меморандум за сътрудничество. Двете организации са дългогодишни партньори в различни образователни инициативи. Софтуерни специалисти от SAP Labs България водят курсове за студентите във ФМИ по разнообразни теми като Java, интернет на нещата (IoT), потребителско изживяване и дизайн, управление на софтуерни проекти. Компанията е партньор в различни събития, организирани от ФМИ, като хакатони и кариерни дни, както и подпомага осъвременяването на материално-техническата база на факултета.

Подписаният меморандум поставя началото на съвместната научноизследователска работа между SAP Labs България и ФМИ. Софтуерни специалисти от компанията заедно със студенти, докторанти и преподаватели от факултета ще работят съвместно по научни проекти в разнообразни области, включващи както нашумелите машинно самообучение, изкуствен интелект, интернет на нещата, блокчейн, така и по-традиционни теми, свързани с облак, бизнес и производствени процеси и др.

Целите на съвместната работа са свързани с разширяването на кръгозора и увеличаването на знанията за сложни проблеми, които все още нямат установени решения. Резултатите, под формата на публикации, статии и програмен код, ще бъдат публикувани преобладаващо със свободен достъп и отворен код. Планира се и представянето им на конференции, симпозиуми и научни форуми.

 "С времето открихме, че в нашата работа имаме много общи теми с научните среди и можем да си сътрудничим ползотворно. Смятам, че съчетаването на дълбоките академични познания с експертизата, опита и натрупаните данни и знания от бизнеса е плодотворна почва за успешни бъдещи проекти и за двете страни", отбеляза Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България.

     
Източник: ФМИ

Ключови думи: ФМИ   SAP   машинно самообучение   изкуствен интелект   интернет на нещата  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...