Industry Info  
Festo
Festo

Над 4,4 млн. т полимери са продадени в Европа през 2020 г.

14.06.2021   |   Бизнес
 

Подемът на дистрибуторите, които си партнират с чужди производители, и раздвижването при сливанията и поглъщанита са в центъра на развитието на дистрибуцията на полимери в Европа днес. Това се посочва в доклад на AMI Consulting за дистрибуцията на полимери през 2020 г., публикуван през май 2021 г.
 
По данни на AMI Consulting през 2020 г. в Европа са продадени над 4,4 млн. т полимери, което възлиза на 14% от общото търсене. Индустрията отчита приходи от над 8,3 млрд. евро, като полипропиленът, полиамидът и полиетиленът имат най-голям принос в добавената стойност от близо 960 млн. евро. Въпреки затрудненията, предизвикани от скорошните промени в условията на пазара и COVID-19, дистрибуцията на полимери сама по себе си остава добър бизнес, който си струва усилията, посочват от AMI Consulting.
 
През 2020 г. лидер на пазара в Европа с пазарен дял от 17% е Италия, следвана от Германия с 16% и централно и източноевропейските страни с общ дял от 14%. Испания има дял от 10%, а Франция, Обединеното кралство и Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) – по 7%. Следват северноевропейските страни с общ дял от 5% и останалите западноевропейски държави, на които се падат общо 15% от пазара.

     
Източник: AMI Consulting; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: полимери   полипропилен   полиамид   полиетилен  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...