Industry Info  
Festo
Festo

Изкуственият интелект може да помогне за намаляване на пластмасовите отпадъци

11.06.2021   |   Бизнес
 

Замърсяването на световния океан с пластмасови отпадъци е сериозен проблем и решаването му изисква промени не само в начина, по който хората пакетират продуктите, но и в начина по-който ги проектират, смятат от софтуерната компания Monolith.

Продуктовият дизайн е доста скъпо начинание и често инженерите нямат време или не са достатъчно мотивирани да намалят до минимум възможните пластмасови отпадъци от продуктите, които създават. Симулациите, изработването на прототипи и тестването са от жизненоважно значение за създаването на надеждни продукти с оптимални разходи. Именно тук изкуственият интелект би могъл да играе решаваща роля. Той може да използва големи архиви от данни, генерирани при проектирането и производството на продукти, и да ги анализира, за да идентифицира слабостите и зоните, в които може да се направят подобрения.

Така например Amazon използва алгоритми, за да събере информация от реални клиентски оплаквания за това как може да намали броя на повредените пакети, редуцирайки количеството използвани опаковъчни материали. В резултат фирмата намалява спедиторските разходи с 5% и ограничава въглеродния отпечатък за всяка изпратена пратка.

Британската хранителна верига Tesco на свой ред използва изкуствен интелект, за да намали броя на грешно етикетираните продукти, и по този начин спомага за намаляване на хранителните отпадъци и случаите, в които се налага изтегляне на продукти от пазара.

Френският козметичен гигант L’Oreal пък използва изкуствен интелект, за да прогнозира какви биха били характеристиките на опаковката и дизайна на даден продукт по-бързо и по-точно, като това й помага да намали количеството материали, необходими за изработване на продуктите.

     
Източник: Monolith; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: пластмаси   изкуствен интелект  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...