Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Обявиха победителите във второто издание на "Наука с бъдеще"

07.06.2021   |   Бизнес
 

Фондация "Америка за България" обяви деветте проекта на млади учени иноватори в областта на роботизираните системи, изкуствения интелект и новите технологии, които ще бъдат финансирани в рамките на програма "Следващите 10 – в подкрепа на значими идеи през следващите 10 години" на Фондацията.

Общо постъпилите кандидатури в това издание на конкурса "Наука с бъдеще" бяха 28. Проектите са с приложна насоченост и предлагат решения на съществуващи проблеми. Подкрепата цели да насърчи ранния етап на развитие на разработките и продуктите на младите иноватори. Всеки от одобрените проекти ще получи финансиране до 15 000 лв.

Сред проектите, чието развитие и реализация ще бъдат подпомогнати, се нареждат метод за предварителен скрийнинг на заболявания в извънболнични условия чрез изображения от термокамера, модели за предвиждане на достигната захарност и риск от зарази в лозови масиви, платформата за обработка на неструктурирана реч АзБуки.ML, умно кошче за рециклируеми отпадъци, интелигентен робот за рехабилитация на ръка, латентно чувствителна мъглявинна платформа за интернет на нещата, платформа за анализиране на данни за качеството на водата, базирано на данни от собствено разработени сензорни системи и машинно обучение, лазерни сигнални кутии за планинско спасяване и автономна пощенска кутия за дома и бизнеса.

     
Източник: Фондация

Ключови думи: Фондация "Америка за България"   роботизирани системи   изкуствен интелект   Наука с бъдеще  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...