Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

FANUC представи приложение за заваряване с колаборативен робот CRX

07.06.2021   |   Технологии
 

Новият кобот CRX-10iA е последното попълнение в серията колаборативни роботи на FANUC, което може да се използва и за заваряване, съобщиха от компанията. "Функцията за ръчно водене и обучение, която има новият кобот, подобрява значително времето за препрограмиране на робота за нови изделия. Операторът ръчно позиционира кобота на желаните позиции и пътят се запаметява в таблета чрез функцията Drag & Drop. Лесният за използване софтуер за електродъгово заваряване осигурява възможност за бърза настройка и експлоатация на робота", обясняват от FANUC.

Новият кобот CRX-10iA  може да работи в пряко сътрудничество или заедно с хората в споделено работно пространство, без да са необходими предпазни огради или сензори. Коботът може да изпълнява различни задачи по заваряване, позволявайки на хората да посветят своето ценно време на по-леки, по-квалифицирани или взискателни задачи.

"FANUC може да автоматизира всеки проект, включващ заваряване. Заедно със своите интегратори на заваръчни системи помагаме на клиентите си в постигането на максимална производителност, бърза възвръщаемост на инвестицията и постоянно ниво на конкурентоспособност", отбелязват от компанията.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   CRX-10iA   колаборативни роботи   заваръчни системи  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...