Industry Info  
Festo
Festo

ТУ – Варна с нови бакалавърски и магистърски програми в сферата на изкуствения интелект

03.06.2021   |   Бизнес
 

Технически университет – Варна подготвя нови бакалавърски и магистърски програми в рамките на проект "Модернизация на висшите училища". Основните цели на проекта са модернизацията на учебното съдържание и на материално-техническата база за обучение в ТУ – Варна чрез широко предлагане на цифрова трансформация на образованието. За реализацията на проекта висшето училище наскоро осигури финансиране от 2 млн. лв.

ТУ – Варна ще създаде нова интердисциплинарна бакалавърска програма "Интелигентни транспортни системи" и бакалавърска програма "Изкуствен интелект".

В рамките на проекта ще се разработят магистърски програми "Smart Cities", "Интелигентно производство на електрическа енергия" и "Интелигентни системи за дома, офиса и медицината".

Част от осигуреното финансиране е насочено за съвременни компютърни системи и софтуер.

От ТУ – Варна отбелязват, че висшето училище повишава качеството на обучението и постига насоченост към нуждите на бизнес средата чрез създаване и въвеждане на интердисциплинарни учебни програми, фокусирани изцяло върху подготовката на специалисти, за които има сериозно търсене и осезаем недостиг на подготвените кадри на настоящия пазар на труда.

Реализацията на проекта стартира тази есен в партньорство с Технически университет – София, Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас и Технически университет – Габрово.

     
Източник: ТУ – Варна

Ключови думи: ТУ – Варна   изкуствен интелект   Smart Cities   интелигентни системи  

Област: Образование  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
BMG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
TME

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитиятаЕкспертно
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...