Industry Info  
Festo
Festo

Проектът за новия водопровод на Горски долен Тръмбеш получи одобрение от ПУДООС

03.06.2021   |   Проекти
 

Проектът на община Горна Оряховица за допълнително водоснабдяване и реконструкция на съществуващи водопроводи на Горски долен Тръмбеш бе одобрен от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), съобщават от общината.

Проектът е на стойност 1,2 млн. лв. и е изготвен съвместно с ВиК Йовковци. Той предвижда да бъде изградено отклонение от Върбица, което да захранва селото с вода от яз. Йовковци.

В общината се надяват в рамките на годината да се проведат обществените поръчки и през следващата година да се изгради водопроводът за селото.

Кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев съобщи още, че Общината е внесла във ВиК Йовковци работен проект за водопровод, канализация и пречиствателна станция за село Драганово. С разработения проект водното дружество може да кандидатства пред ВиК холдинга или Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

В Общината се подготвя и нов проект за последната част от изграждането на канализация в Долна Оряховица. Във втория град на общината предстои да започне изграждането на голяма част от канализационната мрежа, за която има осигурено финансиране от 2,8 млн. лева. Заради обжалване на процедурата за избор на изпълнител, този проект все още се бави.

     
Източник: Община Горна Оряховица

Ключови думи: ВиК Йовковци   МОСВ   водопроводна мрежа  

Област: ВиК  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...