Industry Info  
Festo
Festo

Вятърната енергетика ще създаде 3,3 млн. нови работни места през следващите пет години

01.06.2021   |   Бизнес
 

В нов доклад на Световния съвет за вятърна енергия (GWEC) се твърди, че благодарение на ускорената експанзия в сектора през следващите пет години може да бъдат създадени 3,3 млн. нови работни места. В тази бройка са включени не само работните места във вятърните ферми, но и тези, които ще бъдат създадени по цялата верига на стойността в сектора.
 
С налични вятърни мощности с капацитет от 751 GW, ветроенергийният сектор вече е създал близо 1,2 млн. работни места по света, сочат данни на Международната агенция по възобновяема енергия (IRENA). Водещите страни в бранша са създали стотици хиляди работни места. По данни на GWEC през 2020 г. работните места в сектора са били приблизително 550 000 в Китай, 260 000 в Бразилия, 115 000 в САЩ и 63 000 в Индия.
 
Нови вятърни мощности с общ капацитет от 470 GW се очаква да бъдат изградени в периода от 2021 до 2025 г. Това може да доведе до създаването на устойчива и дългосрочна заетост за 3,3 млн. души през следващите 25 години. Повечето от тези работни места ще се създадат в бързо растящи пазари като Китай, САЩ, Индия, Германия, Обединеното кралство, Бразилия, Франция, Швеция, Испания, Южна Африка и Тайван.
 
Изпълнителният директор на GWEC Бен Бакуел коментира, че ветроенергийният сектор умее да генерира висококачествена и дългосрочна заетост и да възражда местните общности, създавайки голямо разнообразие от индустриални възможности. "Докато светът все още е под влиянието на икономическите ефекти от пандемията от COVID-19, правителствата трябва да се насочат към вятърната енергия като ключова индустрия за създаване на работните места, необходими за възстановяването на техните икономики", посочи Бакуел.

     
Източник: GWEC; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: GWEC   вятърна енергия   ВЕИ   IRENA  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...