Industry Info  
Festo
Festo

Световните продажби на оборудване за производство на полупроводникови компоненти достигнаха нов рекорд през 2020 г.

01.06.2021   |   Бизнес
 

Световните продажби на оборудване за производство на полупроводникови компоненти са скочили с 19% от 59,8 млрд. долара през 2019 г. до рекордните 71,2 млрд. долара през 2020 г., съобщават от международната браншова организация SEMI.

През 2020 г. Китай регистрира ръст на продажбите от 39% до 18,72 млрд. долара, превръщайки се в най-големия пазар за ново оборудване за производство на интегрални схеми и компоненти. Втори се нарежда Тайван с продажби от 17,15 млрд. долара, следван от Южна Корея, чийто пазар на оборудване за производство на полупроводникови компоненти нараства с внушителните 61% до 16,08 млрд. долара през 2020 г. Увеличение на продажбите има и във възстановяващите се от кризата, причинена от пандемията от COVID-19, Япония и Европа, където е регистриран ръст от съответно 21 и 16%. В Северна Америка продажбите са спаднали с 20% през 2020 г. след три години на постоянен растеж.

Разпределението по сегменти показва увеличение от 19% на световните продажби на технологично оборудване за обработка на пластини в микроелектрониката, 34% на продажбите на оборудване за монтаж и корпусиране на ИС и 20% на продажбите на тестово оборудване.

     
Източник: SEMI; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: SEMI   полупроводникови компоненти  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...