Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
Последно от новини

01.06.2023   |   УНСС създава видео обучителна програма за интернационализация на МСП


01.06.2023   |   Глобалните инвестиции в чиста енергия се очаква да достигнат 1,7 трилиона долара до края на 2023 г.


01.06.2023   |   Forward Green 2023 ще представи платформа за бизнес срещи с възможност за участие на български компании


01.06.2023   |   Международната ядрена конференция на БУЛАТОМ ще се проведе от 7 до 9 юни във Варна


01.06.2023   |   КАД Пойнт организира базов курс по Revit за ВиК

CAD PointСПЕЙСКАДАдара Инженеринг
Festo
Festo

Уебинари, е-събития и обучения за индустрия през ЮНИ 2021 г.

ЮНИ 2021 г.

 

Уебинари, е-събития и обучения за индустрия през ЮНИ 2021 г.

 

 

Уебинар на тема "Решения за филтриране на хармоници от Schneider Electric"

Кога: 2 юни 2021 г., 15:00 ч.
Организатор:  Schneider Electric
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще представи гамата решения за филтриране на хармоници в замърсени индустриални инсталации AccuSine+ на Schneider Electric.

 

Уебинар на тема "Скритите разходи при промяна на ядрото на Вашия CAD софтуер"

Кога: 3 юни 2021 г., 14:00 ч.
Организатор:  Солтех
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще даде отговор на въпроса какво се случва с данните, когато се смени ядрото на CAD софтуера и ще представи наличните варианти за действие. Сред акцентите на събитието ще бъдат Solid Edge, гъвкавост в инвестицията за CAD софтуер, инструменти за преминаване към Solid Edge, актуални промоции и др.

 

Уебинар на тема "Иновативни решения за управление на машиностроителното производство"

Кога:  3 юни 2021 г., 10:00 ч.
Организатор:  Л-Клас
Регистрация за участиелинк
За събитието: Сред тематичните акценти ще бъдат специализиран PDM за технолози в машиностроителното производство, планиране и диспечиране на производството, цифровизиран отчет на производството чрез връзка с оборудването, визуализация на статуса на оборудването в реално време, управление на складове с терминали, входящ контрол на материалите, управление на срока на годност и др.
Повече информация: публикация за събитието

 

Информационен уебинар за първата отворена процедура за цялостни проектопредложения по проекта Better Factory

Кога: 3 юни 2021 г., 11:00-13:00 ч.
Организатор:  Better Factory
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще отговори на всички въпроси, свързани с крайните сроковете, условията и документацията за подаване на цялостни проектопредложения по проект Better Factory за производствени МСП, финансиран по програмата на Европейския съюз (ЕС) за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020".

 

Уебинар на тема "Hoval TopGas висококачествени газови стенни котли"

Кога: 4 юни 2021 г., 10:00-11:00 ч.
Организатор:  Hoval България
Регистрация за участиелинк
За събитието: Безплатният уебинар ще представи гамата стенни котли TopGas на Hoval. Участниците ще научат повече за основните им предимства и как да изберат най-подходящия модел за техния проект, както и какво е важно да знаят при проектирането. Събитието е подходящо за проектанти, инсталатори, архитекти и всички, които се интересуват от отоплителни системи на газ.
Гледайте запис на уебинаралинк

 

Информационен уебинар за втората отворена покана по проект DIH²

Кога: 4 юни 2021 г., 14:00-14:45 ч.
Организатор:  VTT
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще предостави разяснения по условията на поканата и полезни съвети за подготовката на проектопредложенията. За безвъзмездно финансиране в рамките на проект DIH2 – A Pan-European Network of Robotics DIHs for Agile Production могат да кандидатстват консорциуми от МСП, по-големи компании и доставчици на технологии, които работят в областта на технологичния трансфер и производството.

 

Онлайн обучения за реализация на устройства, базирани на PIC & AVR контролери

Кога:  от 7 до 9 юни 2021 г.
Организатор: Комет Електроникс и Microchip Technology
Регистрация за участиелинк
За събитието: Обученията ще представят в детайли портфолиото от решения на MCU8 контролери на Microchip, както и някои от добрите практики при реализация на устройства, базирани на PIC & AVR контролери.
Повече информация: публикация за събитието

 

Онлайн курс "Altium Designer Basic"

Кога: от 7 до 11 юни 2021 г.; 14:00 ч. 
Организатор:  КАД Пойнт
Регистрация за участиелинк
За събитието: Предназначеният за хардуерни инженери, смятащи да работят като Schematic и/или Layout PCB дизайнери, както и Librarians (библиотекари), курс ще покаже как се създават печатни платки от два слоя – от начало до край, как се създават символи (Schematic symbols) на нови елементи, как се създават корпуси (Footprints) на нови елементи и как се работи с допълнителни полезни продукти от гамата на Altium.

 

Уебинар на тема "Зелена и надеждна общоевропейска енергийна система" 

Кога: 8 юни 2021 г., 10:00-11,30 ч. 
Организатор:  Danfoss
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще се фокусира върху начините за постигане на устойчива, стабилна и надеждна общоевропейска енергийна система и преимуществата на пълната електрификация на бизнеса.

 

Уебинар на тема "Сравнителен анализ на ВиК дружества от Дунавския регион"

Кога: 8 юни 2021 г., 14:00 ч. 
Организатор: IAWD
Регистрация за участиелинк
За събитието: Събитието цели да популяризира програмата за Сравнителен анализ на ВиК дружества от Дунавския регион, като обясни какви са ползите от участието в нея.

 

Информационно виртуално пътуване на българска делегация в Германия на тема "Топлопреносни и охладителни мрежи"

Кога: от 8 до 10 юни 2021 г.
Организатор: ГБИТК
Регистрация за участиелинк
За събитието: По време на събитието ще бъдат представени текущата ситуация, тенденциите и перспективите за германските енергийни решения по отношение на използването на когенерация, термопомпи, биоенергия, системи за съхранение на енергия, начини за използване на слънчева енергия в топлопреносни и охладителни мрежи, общински топлопреносни и охладителни мрежи с изгаряне на отпадъци и биоенергия, начини за използване на биоенергията и др.

 

Уебинар на тема "Нови възможности за бизнес за европейските компании в Азия"

Кога:  10 юни 2021 г., 11:00 ч.
Организатор:  HKTDC
Регистрация за участиелинк
За събитието: На уебинара изтъкнати бизнес лидери от Хонконг ще споделят своите виждания за икономическото значение на Хонконг като динамично развиващ се бизнес център и предпочитана международна платформа за бизнес, както и ще представят бизнес възможностите за европейските компании в Азия и в зоната Greater Bay Area.
Повече информация: публикация за събитието

 

Уебинар на тема охлаждане в ел. табла

Кога:  11 юни 2021 г., 15:00 ч.
Организатор:  nVent HOFFMAN
Регистрация за участиелинк
За събитието: Участниците в уебинара ще научат повече за това как се определя големината на пространството, необходимо за освобождаването на топлината, генерирана от електрическото оборудване в таблото и съответно как да преценят дали температурата в дадено табло ще остане под определени нива самостоятелно или се налага инсталирането на охлаждаща система.
Повече информация: публикация за събитието

 

Онлайн семинар на тема "Autodesk Fusion 360 – проектиране, симулации и производство"

Кога: 15 юни 2021 г., 15:00 ч.
Организатор:  КАД Пойнт
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще представи нови възможности в Autodesk Fusion 360 и предимства при работа на облачна платформа. Ще бъде обяснено как се създават детайли, сглобени единици и чертежи, симулации и генеративен дизайн. Ще се демонстрира и използване на Fusion 360 Manufacture при САМ обработка на детайли.

 

Онлайн презентации на машините и решенията за автоматизация на DMG MORI

Кога: от 15 до 16 юни 2021 г.
Организатор:  DMG Mori
Регистрация за участиелинк
За събитието: Програмата включва презентации на високотехнологичните машини и решения за автоматизация на DMG Mori, сред които обработващите центри DMU 50 и NTX, серията фрезови машини с подвижна колона DMF 200|8, фрезовата машина Robo2Go, серията стругове SPRINT, металообработващи машини CLX 450 TC, системите за дигитален мониторинг на производството CELOS и много други.

 

Уебинар за приложенията на електромагнитните разпределители VYKA, VYKB и VZDB на Festo

Кога: 16 юни 2021 г., 16:30:17:30 ч.
Организатор:  Festo
Регистрация за участиелинк
За събитието: Инженери от Festo ще представят електромагнитните разпределители VYKA, VYKB и VZDB на фирмата и техните приложения във фармацевтичната индустрия. Събитието е насочено към инженери лабораторна автоматизация, протктанти на лабораторни системи и оборудване и учени, които разработват нови лекарства. Работният език ще бъде английски.

 

Виртуална конференция Grid Edge Summit 2021

Кога: от 16 до 17 юни 2021 г.
Организатор: Siemens
Регистрация за участиелинк
За събитието: Конференцията ще се фокусира върху теми като бъдещето на периферните разпределителни мрежи (Grid Edge), декарбонизация и устойчиво развитие, енергийни миксове, намаляване на разходите за електроенергия, начините за постигане на климатично неутрална икономика и др.

 

Онлайн конференция на тема "Сензори и индустриален Интернет на нещата: производствена дейност + автоматизация + роботика"

Кога: от 16 до 17 юни 2021 г.
Организатор: Transform Industry
Регистрация за участиелинк
За събитието: Конференцията ще представи актуални и бъдещи приложенията на сензорните технологии и индустриалния IoT, нови технологии и решения. Сред акцентите на събитието ще бъдат дигиталната трансформация, умните фабрики, изкуствения интелект и машинното самообучение, анализът на данни, Индустрия 4.0, роботиката и автоматизацията, технологии на бъдещето и др.

 

Уебинар на тема "Реверсивно проектиране от физически съществуващи модели с помощта на Solid Edge"

Кога: 17 юни 2021 г., 14:00-14:30 ч.
Организатор:  Спейскад
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще представи възможностите на Siemens Solid Edge за бързо и лесно създаване на цифрови модели. Участниците ще научат как да използват 3D сканирани или внесени STL данни, да ги трансформират в CAD данни и да оптимизират дизайна, използвайки генеративен дизайн и конвергентно моделиране, както и как да проектират олекотен, надежден, привличащ вниманието дизайн за по-кратко време и с по-ниска себестойност.

 

Уебинар на тема "Интегриране на 5G с Time-Sensitie Networking за индустриална комуникация"

Кога: 17 юни 2021 г., 15:00-16:00 ч.
Организатор: 5G-ACIA
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще се фокусира върху ролята на 5G технологията в реализирането на Индустрия 4.0 и в частност вурху интегрирането й с Time-Sensitie Networking (TSN).

 

Уебинар на тема "Smart cities beyond the BRIDGE"

Кога: 18 юни 2021 г., 11:00 ч.
Организатор:  ИКТ Клъстер и Клъстер за дигитална трансформация и иновации
Регистрация за участиелинк
За събитието: По време на уебинара ще се дискутират проектите BRIDGE и C2FUTURE, насочени към интернационализация на МСП. Ще се представят актуални новини, текущи възможности за финансиране и отворени покани, както и начини, с които клъстерите могат да бъдат полезни на компаниите, проявяващи интерес към участие в проектите. В края на събитието ще бъде отворена Q&A сесия, на която ще могат да се задават въпроси.

 

Виртуална конференция munich_i Summit

Кога:  от 22 до 24 юни 2021 г.
Организатор:  Messe Muenchen
Регистрация за участиелинк
За събитието: Конференцията включва над 20 презентации, посветени на отговорната технологична промяна и интеграцията между хора и изкуствен интелект с фокус върху социалните области на работата, здравеопазването и мобилността под мотото "intelligence empowering tomorrow".
Повече информация: публикация за събитието

 

Siemens Electrical Engineering Day 2021

Кога: 23 юни 2021 г.
Организатор: Siemens
Регистрация за участиелинк
За събитието: Експерти от Siemens ще запознаят участниците с новостите в стандартите при електрическите табла и тяхното прилагане. Ще дадат съвети за проектиране на ефективни ел. табла и ще представят опции за оптимизиране на дизайна им.

 

Уебкаст на тема "Прецизна климатизация от Rittal"

Кога: 24 юни 2021 г., 10:30 ч.
Организатор:  Rittal България
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебкастът ще представи типовете прецизна климатизация, техните предимства и недостатъци, ще анализира причините за загуби от престой и разходи за енергия в центровете за данни и ще обясни как могат да се оптимизират съществуващи инсталации.
Повече информация: публикация за събитието

 

Уебинар на u-blox за безжични модули за клетъчни мрежи

Кога:  30 юни 2021 г., 17:00 ч.
Организатор:  u-blox
Регистрация за участиелинк
За събитието: Участниците ще научат какво е важно да се има предвид при избора на доставчик на безжични модули за клетъчни мрежи и как да се избегнат проблеми, свързани с интелектуалната собственост върху технологиите.
Повече информация: публикация за събитието

     
Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс
Подобни статии

УНСС създава видео обучителна програма за интернационализация на МСП


Глобалните инвестиции в чиста енергия се очаква да достигнат 1,7 трилиона долара до края на 2023 г.


Forward Green 2023 ще представи платформа за бизнес срещи с възможност за участие на български компании


Международната ядрена конференция на БУЛАТОМ ще се проведе от 7 до 9 юни във Варна


КАД Пойнт организира базов курс по Revit за ВиК

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от ОНЛАЙН СЪБИТИЯ
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитияОбществени поръчки/ТърговеТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...