Industry Info  
Festo
Festo

Уебинари, е-събития и обучения за индустрия през ЮНИ 2021 г.

01.06.2021   |   НОВО!
 
ЮНИ 2021 г.

 

Уебинари, е-събития и обучения за индустрия през ЮНИ 2021 г.

 

 

Уебинар на тема "Решения за филтриране на хармоници от Schneider Electric"

Кога: 2 юни 2021 г., 15:00 ч.
Организатор:  Schneider Electric
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще представи гамата решения за филтриране на хармоници в замърсени индустриални инсталации AccuSine+ на Schneider Electric.

 

Уебинар на тема "Скритите разходи при промяна на ядрото на Вашия CAD софтуер"

Кога: 3 юни 2021 г., 14:00 ч.
Организатор:  Солтех
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще даде отговор на въпроса какво се случва с данните, когато се смени ядрото на CAD софтуера и ще представи наличните варианти за действие. Сред акцентите на събитието ще бъдат Solid Edge, гъвкавост в инвестицията за CAD софтуер, инструменти за преминаване към Solid Edge, актуални промоции и др.

 

Уебинар на тема "Иновативни решения за управление на машиностроителното производство"

Кога:  3 юни 2021 г., 10:00 ч.
Организатор:  Л-Клас
Регистрация за участиелинк
За събитието: Сред тематичните акценти ще бъдат специализиран PDM за технолози в машиностроителното производство, планиране и диспечиране на производството, цифровизиран отчет на производството чрез връзка с оборудването, визуализация на статуса на оборудването в реално време, управление на складове с терминали, входящ контрол на материалите, управление на срока на годност и др.
Повече информация: публикация за събитието

 

Информационен уебинар за първата отворена процедура за цялостни проектопредложения по проекта Better Factory

Кога: 3 юни 2021 г., 11:00-13:00 ч.
Организатор:  Better Factory
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще отговори на всички въпроси, свързани с крайните сроковете, условията и документацията за подаване на цялостни проектопредложения по проект Better Factory за производствени МСП, финансиран по програмата на Европейския съюз (ЕС) за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020".

 

Уебинар на тема "Hoval TopGas висококачествени газови стенни котли"

Кога: 4 юни 2021 г., 10:00-11:00 ч.
Организатор:  Hoval България
Регистрация за участиелинк
За събитието: Безплатният уебинар ще представи гамата стенни котли TopGas на Hoval. Участниците ще научат повече за основните им предимства и как да изберат най-подходящия модел за техния проект, както и какво е важно да знаят при проектирането. Събитието е подходящо за проектанти, инсталатори, архитекти и всички, които се интересуват от отоплителни системи на газ.

 

Информационен уебинар за втората отворена покана по проект DIH²

Кога: 4 юни 2021 г., 14:00-14:45 ч.
Организатор:  VTT
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще предостави разяснения по условията на поканата и полезни съвети за подготовката на проектопредложенията. За безвъзмездно финансиране в рамките на проект DIH2 – A Pan-European Network of Robotics DIHs for Agile Production могат да кандидатстват консорциуми от МСП, по-големи компании и доставчици на технологии, които работят в областта на технологичния трансфер и производството.

 

Онлайн обучения за реализация на устройства, базирани на PIC & AVR контролери

Кога:  от 7 до 9 юни 2021 г.
Организатор: Комет Електроникс и Microchip Technology
Регистрация за участиелинк
За събитието: Обученията ще представят в детайли портфолиото от решения на MCU8 контролери на Microchip, както и някои от добрите практики при реализация на устройства, базирани на PIC & AVR контролери.
Повече информация: публикация за събитието

 

Онлайн курс "Altium Designer Basic"

Кога: от 7 до 11 юни 2021 г.; 14:00 ч. 
Организатор:  КАД Пойнт
Регистрация за участиелинк
За събитието: Предназначеният за хардуерни инженери, смятащи да работят като Schematic и/или Layout PCB дизайнери, както и Librarians (библиотекари), курс ще покаже как се създават печатни платки от два слоя – от начало до край, как се създават символи (Schematic symbols) на нови елементи, как се създават корпуси (Footprints) на нови елементи и как се работи с допълнителни полезни продукти от гамата на Altium.

 

Уебинар на тема "Зелена и надеждна общоевропейска енергийна система" 

Кога: 8 юни 2021 г., 10:00-11,30 ч. 
Организатор:  Danfoss
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще се фокусира върху начините за постигане на устойчива, стабилна и надеждна общоевропейска енергийна система и преимуществата на пълната електрификация на бизнеса.

 

Уебинар на тема "Сравнителен анализ на ВиК дружества от Дунавския регион"

Кога: 8 юни 2021 г., 14:00 ч. 
Организатор: IAWD
Регистрация за участиелинк
За събитието: Събитието цели да популяризира програмата за Сравнителен анализ на ВиК дружества от Дунавския регион, като обясни какви са ползите от участието в нея.

 

Информационно виртуално пътуване на българска делегация в Германия на тема "Топлопреносни и охладителни мрежи"

Кога: от 8 до 10 юни 2021 г.
Организатор: ГБИТК
Регистрация за участиелинк
За събитието: По време на събитието ще бъдат представени текущата ситуация, тенденциите и перспективите за германските енергийни решения по отношение на използването на когенерация, термопомпи, биоенергия, системи за съхранение на енергия, начини за използване на слънчева енергия в топлопреносни и охладителни мрежи, общински топлопреносни и охладителни мрежи с изгаряне на отпадъци и биоенергия, начини за използване на биоенергията и др.

 

Уебинар на тема "Нови възможности за бизнес за европейските компании в Азия"

Кога:  10 юни 2021 г., 11:00 ч.
Организатор:  HKTDC
Регистрация за участиелинк
За събитието: На уебинара изтъкнати бизнес лидери от Хонконг ще споделят своите виждания за икономическото значение на Хонконг като динамично развиващ се бизнес център и предпочитана международна платформа за бизнес, както и ще представят бизнес възможностите за европейските компании в Азия и в зоната Greater Bay Area.
Повече информация: публикация за събитието

 

Уебинар на тема охлаждане в ел. табла

Кога:  11 юни 2021 г., 15:00 ч.
Организатор:  nVent HOFFMAN
Регистрация за участиелинк
За събитието: Участниците в уебинара ще научат повече за това как се определя големината на пространството, необходимо за освобождаването на топлината, генерирана от електрическото оборудване в таблото и съответно как да преценят дали температурата в дадено табло ще остане под определени нива самостоятелно или се налага инсталирането на охлаждаща система.
Повече информация: публикация за събитието

 

Онлайн семинар на тема "Autodesk Fusion 360 – проектиране, симулации и производство"

Кога: 15 юни 2021 г., 15:00 ч.
Организатор:  КАД Пойнт
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще представи нови възможности в Autodesk Fusion 360 и предимства при работа на облачна платформа. Ще бъде обяснено как се създават детайли, сглобени единици и чертежи, симулации и генеративен дизайн. Ще се демонстрира и използване на Fusion 360 Manufacture при САМ обработка на детайли.

 

Онлайн презентации на машините и решенията за автоматизация на DMG MORI

Кога: от 15 до 16 юни 2021 г.
Организатор:  DMG Mori
Регистрация за участиелинк
За събитието: Програмата включва презентации на високотехнологичните машини и решения за автоматизация на DMG Mori, сред които обработващите центри DMU 50 и NTX, серията фрезови машини с подвижна колона DMF 200|8, фрезовата машина Robo2Go, серията стругове SPRINT, металообработващи машини CLX 450 TC, системите за дигитален мониторинг на производството CELOS и много други.

 

Уебинар за приложенията на електромагнитните разпределители VYKA, VYKB и VZDB на Festo

Кога: 16 юни 2021 г., 16:30:17:30 ч.
Организатор:  Festo
Регистрация за участиелинк
За събитието: Инженери от Festo ще представят електромагнитните разпределители VYKA, VYKB и VZDB на фирмата и техните приложения във фармацевтичната индустрия. Събитието е насочено към инженери лабораторна автоматизация, протктанти на лабораторни системи и оборудване и учени, които разработват нови лекарства. Работният език ще бъде английски.

 

Виртуална конференция Grid Edge Summit 2021

Кога: от 16 до 17 юни 2021 г.
Организатор: Siemens
Регистрация за участиелинк
За събитието: Конференцията ще се фокусира върху теми като бъдещето на периферните разпределителни мрежи (Grid Edge), декарбонизация и устойчиво развитие, енергийни миксове, намаляване на разходите за електроенергия, начините за постигане на климатично неутрална икономика и др.

 

Онлайн конференция на тема "Сензори и индустриален Интернет на нещата: производствена дейност + автоматизация + роботика"

Кога: от 16 до 17 юни 2021 г.
Организатор: Transform Industry
Регистрация за участиелинк
За събитието: Конференцията ще представи актуални и бъдещи приложенията на сензорните технологии и индустриалния IoT, нови технологии и решения. Сред акцентите на събитието ще бъдат дигиталната трансформация, умните фабрики, изкуствения интелект и машинното самообучение, анализът на данни, Индустрия 4.0, роботиката и автоматизацията, технологии на бъдещето и др.

 

Уебинар на тема "Реверсивно проектиране от физически съществуващи модели с помощта на Solid Edge"

Кога: 17 юни 2021 г., 14:00-14:30 ч.
Организатор:  Спейскад
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще представи възможностите на Siemens Solid Edge за бързо и лесно създаване на цифрови модели. Участниците ще научат как да използват 3D сканирани или внесени STL данни, да ги трансформират в CAD данни и да оптимизират дизайна, използвайки генеративен дизайн и конвергентно моделиране, както и как да проектират олекотен, надежден, привличащ вниманието дизайн за по-кратко време и с по-ниска себестойност.

 

Уебинар на тема "Интегриране на 5G с Time-Sensitie Networking за индустриална комуникация"

Кога: 17 юни 2021 г., 15:00-16:00 ч.
Организатор: 5G-ACIA
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще се фокусира върху ролята на 5G технологията в реализирането на Индустрия 4.0 и в частност вурху интегрирането й с Time-Sensitie Networking (TSN).

 

Уебинар на тема "Smart cities beyond the BRIDGE"

Кога: 18 юни 2021 г., 11:00 ч.
Организатор:  ИКТ Клъстер и Клъстер за дигитална трансформация и иновации
Регистрация за участиелинк
За събитието: По време на уебинара ще се дискутират проектите BRIDGE и C2FUTURE, насочени към интернационализация на МСП. Ще се представят актуални новини, текущи възможности за финансиране и отворени покани, както и начини, с които клъстерите могат да бъдат полезни на компаниите, проявяващи интерес към участие в проектите. В края на събитието ще бъде отворена Q&A сесия, на която ще могат да се задават въпроси.

 

Виртуална конференция munich_i Summit

Кога:  от 22 до 24 юни 2021 г.
Организатор:  Messe Muenchen
Регистрация за участиелинк
За събитието: Конференцията включва над 20 презентации, посветени на отговорната технологична промяна и интеграцията между хора и изкуствен интелект с фокус върху социалните области на работата, здравеопазването и мобилността под мотото "intelligence empowering tomorrow".
Повече информация: публикация за събитието

 

Siemens Electrical Engineering Day 2021

Кога: 23 юни 2021 г.
Организатор: Siemens
Регистрация за участиелинк
За събитието: Експерти от Siemens ще запознаят участниците с новостите в стандартите при електрическите табла и тяхното прилагане. Ще дадат съвети за проектиране на ефективни ел. табла и ще представят опции за оптимизиране на дизайна им.

 

Уебкаст на тема "Прецизна климатизация от Rittal"

Кога: 24 юни 2021 г., 10:30 ч.
Организатор:  Rittal България
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебкастът ще представи типовете прецизна климатизация, техните предимства и недостатъци, ще анализира причините за загуби от престой и разходи за енергия в центровете за данни и ще обясни как могат да се оптимизират съществуващи инсталации.
Повече информация: публикация за събитието

 

     
Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от НОВО!

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...