Industry Info  
Festo
Festo

МОН връчи годишните награди за принос в развитието на науката "Питагор"

27.05.2021   |   Събитията
 

Министерството на образованието и науката (МОН) връчи годишните награди за принос в развитието на науката в България "Питагор" на официална церемония. В 13-ото издание на конкурса бяха отличени петима учени, един научен колектив и една компания.

Голямата награда за цялостен принос в развитието на науката бе връчена на проф. Людмил Антонов от Института по електроника при Българската академия на науките (БАН). Проф. Антонов е и водещ изследовател на Националната научна програма "Вихрен". Научните му интереси са в областта на молекулната спектроскопия, използвана за бърз контрол на храни, напитки, етерични масла и лекарствени средства. Разработил е уникална методология за анализ на сложни равновесни системи с приложение при дизайна на нови функционални материали във високите технологии и при създаването на нови биологично активни молекули.

В категорията "Млад учен" бяха отличени гл.ас. д-р Венелин Тодоров от  Института по математика и информатика при БАН и д-р Мария Ивановска от Медицинския университет в Пловдив.

Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" получи наградата за научен колектив с резултати в полза на обществото за приноса му за изграждане на научна инфраструктура за нуждите на морската индустрия.

Ръководителят на Клиниката по нервни болести на УМБАЛ "Александровска" в София проф. Ивайло Търнев получи наградата в новата категория за решаване на обществени предизвикателства.

За пробив в науката бе отличена проф. д-р Светла Данова, ръководител на лаборатория "Микробна генетика" в Института по микробиология при БАН.

Компанията за клинични изследвания Комак медикал получи "Питагор" за най-много инвестиции в научна дейност.

     
Източник: МОН

Ключови думи: МОН   БАН   функционални материали  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...