Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Започна строителството на новия научноизследователски комплекс на Русенския университет

26.05.2021   |   Проекти
 

Русенският университет "Ангел Кънчев" официално стартира строителството на новия учебно-изследователски комплекс към висшето училище.

Общата стойност на проекта е 5 млн. лв. Очаква се строителните дейности да приключат до лятото на 2022 г. Комплексът се изгражда със средства, предоставени от държавата, в размер на 3 млн. лв. и със собствени средства.

Новата сграда ще има два етажа и Г-образна форма. Освен лаборатории и учебни зали, в нея е предвидено да има и голямо изложбено пространство.

Интердисциплинарните лаборатории ще бъдат седем, в това число лаборатория по прецизни технологии за устойчиво земеделие и опазване на природните ресурси, лаборатория "Многомодални човеко-машинни интерфейси, системи за 3D кинематика и пространствена визуализация", лаборатория по цифрови, послойни, енергийно асистирани иновативни технологии, лаборатория "Нисковъглеродна мобилност и интелигентни транспортни системи", лаборатория "Цифрови енергийни системи 4.0", лаборатория "Образователно пространство на бъдещето" и лаборатория "Авангардни здравни технологии".

Тези лаборатории са многопрофилни и всяка една включва учени и специалисти от различни професионални области. С това ще се създаде възможност да бъдат разработвани и внедрявани нови идеи и технологии, заедно с бизнеса, посочват от висшето учебно заведение.

През 2020 г. като част от Центъра за върхови постижения УНИТе на университета бе построен друг научноизследователски лабораторен комплекс. В него предстои да бъдат оборудвани с най-модерна техника 5 специализирани лаборатории за сериозни игри и симулации, дигитализация и 3D сканиране, 3D проектиране и моделиране, 3D прототипиране и репликиране на обекти и за смесена реалност.

     
Източник: РУ

Ключови думи: Русенски университет   научно-изследователски центрове   дигитализация  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...