Industry Info  
Festo
Festo

Започна строителството на новия научноизследователски комплекс на Русенския университет - 26.05.2021

26.05.2021   |   Начало»Проекти

Русенският университет "Ангел Кънчев" официално стартира строителството на новия учебно-изследователски комплекс към висшето училище.

Общата стойност на проекта е 5 млн. лв. Очаква се строителните дейности да приключат до лятото на 2022 г. Комплексът се изгражда със средства, предоставени от държавата, в размер на 3 млн. лв. и със собствени средства.

Новата сграда ще има два етажа и Г-образна форма. Освен лаборатории и учебни зали, в нея е предвидено да има и голямо изложбено пространство.

Интердисциплинарните лаборатории ще бъдат седем, в това число лаборатория по прецизни технологии за устойчиво земеделие и опазване на природните ресурси, лаборатория "Многомодални човеко-машинни интерфейси, системи за 3D кинематика и пространствена визуализация", лаборатория по цифрови, послойни, енергийно асистирани иновативни технологии, лаборатория "Нисковъглеродна мобилност и интелигентни транспортни системи", лаборатория "Цифрови енергийни системи 4.0", лаборатория "Образователно пространство на бъдещето" и лаборатория "Авангардни здравни технологии".

Тези лаборатории са многопрофилни и всяка една включва учени и специалисти от различни професионални области. С това ще се създаде възможност да бъдат разработвани и внедрявани нови идеи и технологии, заедно с бизнеса, посочват от висшето учебно заведение.

През 2020 г. като част от Центъра за върхови постижения УНИТе на университета бе построен друг научноизследователски лабораторен комплекс. В него предстои да бъдат оборудвани с най-модерна техника 5 специализирани лаборатории за сериозни игри и симулации, дигитализация и 3D сканиране, 3D проектиране и моделиране, 3D прототипиране и репликиране на обекти и за смесена реалност.

     
Източник: РУ

Ключови думи: Русенски университет   научно-изследователски центрове   дигитализация  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...