Industry Info  
Festo
Festo

Обособява се нова зона за високотехнологични производства край Варна

25.05.2021   |   Бизнес
 

Високотехнологични производства се предвижда да се появят на територия в съседство до Западна промишлена зона във Варна. Това стана ясно на заседанието на общинската комисия за архитектура и градоустройство, на което беше одобрен ПУП-ПРЗ за имоти с обща площ 30 хектара в местностите Трошеви ниви и Кюклюк.

"Това е една територия, която се намира западно от Западна промишлена зона, a на север граничи с пътя Варна – София. Става дума за обработваеми земеделски земи, като с този план ще се позволи промяна в предназначението им", обясни пред съветниците главният архитект на Варна Виктор Бузев.

Съгласно ОУП на Варна територията попада  в устройствена зона за високотехнологични производства. "Това означава, че се допуска изграждането на бизнес и административни сгради, комплекси и обекти за учебна и научно-експериментална дейност, лаборатории и нeзaмъpcявaщи пpoизвoдcтвa", допълни главният архитект на Варна.

По думите му с този план ще се даде възможност за инвестиционна инициатива. "Малки и средни предприятия в сферата на високите технологии и чистите производства ще могат да създадат свои места, в които да развиват дейност", коментира още арх. Бузев.

     
Източник: Община Варна; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: високотехнологични производства   индустриални зони  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...