Industry Info  
Festo
Festo

FANUC представи новата серия EDM машини ROBOCUT α-CiC

25.05.2021   |   Технологии
 

Новата серия машини за нишкова електроерозийна обработка (EDM) ROBOCUT α-CiC на FANUC се отличава с по-голяма надеждност, бързина и прецизност от предшестващите я модели, съобщават от компанията.

Подобренията в ROBOCUT α-CiC включват напълно нова конструкция, компенсация на грешката в стъпката по цялата работна повърхност, драстично опростено позициониране при отрязване на конусовидни детайли и подсилена маса.

"Като предлага всеобхватно, висококачествено отрязване и безкомпромисна надеждност в множество приложения, новата машина за нишкова електроерозийна обработка ROBOCUT α-CiC дава съществено конкурентно преимущество както на подизпълнители, така и на OEM", подчертават от FANUC.

От фирмата отбелязват, че управлението на машината е лесно и интуитивно благодарение на новия, подобрен интерфейс FANUC iH Pro, а времето за инсталация и поддръжка е съкратено значително. ROBOCUT α-CiC разполага и с ново поколение технология за подаване с цел да се осигури още по-висока скорост на рязане без късане на нишката, посочват от FANUC.

Софтуерното решение ROBOCUT-Linki позволява да се следят операциите, да се получават предупреждения по имейл, да се управлява разходването на консумативи и да се прехвърлят програми. С Linki клиентите могат да свържат до 32 машини ROBOCUT α-CiC, поддържащи IoT.

Сред останалите характеристики на машините са технология за автоматично подаване при вдяване на нишката ROBOCUT AWF, ротационна маса със скали с висока разделителна способност ROBOCUT CCR, която увеличава възможните приложения, подаващо устройство за 20-30 kg нишка за допълнително увеличаване на продължителността на непрекъсната работа без оператор и възможност за свързване с колаборативен робот чрез един-единствен Ethernet кабел. Възможно е пълно персонализиране на машината във всеки един етап от експлоатацията й с цел създаване на решения, които отговарят на специфични изисквания.

Серията включва моделите ROBOCUT α-C400iC и ROBOCUT α-C600iC с максимална зона на рязане до 1050 x 775 x 400 mm и максимално тегло на заготовката от 1000 kg.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   ROBOCUT α-CiC   нишкова електроерозийна обработка   EDM   ROBOCUT-Linki   FANUC iH Pro  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...