Industry Info  
Festo
Festo

Стартира модернизацията на оловно-цинковия завод в Кърджали - 20.05.2021

20.05.2021   |   Начало»Проекти

Хармони 12 започна реализацията на инвестиционен проект "Велц инсталация за преработка на цинксъдържащи материали, гр. Кърджали", съобщават от Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ), чийто член е компанията.

Проектът се изпълнява в две фази и включва изграждане на велц инсталация за преработка на цинксъдържащи материали, захранвана с металургични суровини със съдържание на цинк, получаване на краен продукт велц оксид (waelz oxide) и модернизация и разширяване на цинково производство.

Велц пещта е проектирана да работи самостоятелно и независимо от цинковото производство, като в технологията е заложена възможността пещта да бъде захранвана, освен с вторичните материали от обработката на цинковия концентрат, така и с прах от електродъгови пещи. Въпреки своята автономност, велц инсталацията е част от проекта за разширяване и модернизация на цинковото производство. В технологичното решение при изпълнение на инвестиционното намерение, велц оксидите ще се включват повторно в производствения цикъл на цинковото производство.

От компанията подчертават, че проектът е съобразен с всички екологични национални и европейски изисквания.

За новото производство Хармони 12 вече стартира наемането на инженер химици, машинни инженери, електроинженери, машинни техници, електротехници, лаборанти, машинни оператори, машинисти на изкопни машини и машинисти с право да извършват товаро-разтоварна дейност с всякакви видове кари, както и да извършват вътрешнозаводски транспорт на товари.

     
Източник: БАМИ, Хармони 12

Ключови думи: БАМИ   Хармони 12   цинково производство   металургия  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...