Industry Info  
Festo
Festo

Нова инсталация за третиране на битови отпадъци ще обслужва Мадан, Златоград и Неделино - 18.05.2021

18.05.2021   |   Начало»Проекти

Нова инсталация за предварително третиране и компостиране на битови отпадъци, която ще обслужва градовете Златоград, Мадан и Неделино, бе построена на територията на Регионално депо за ТБО в Мадан.

"Посредством изградените инсталации ще се намали количеството на депонираните битови отпадъци, включително ще се осигури рециклирането на зелени и биоразградими отпадаци", заяви кметът на Мадан Фахри Молайсенов на официалната церемония по откриване на обекта.

По думите на кмета на Златоград Мирослав Янчев проектът ще помогне на трите общини да подобрят системата за управление на отпадъците, но те трябва да мислят и за управлението на тези отпадъци. "Оттук нататък имаме голямата отговорност да рециклираме не по-малко от 70 – 80 % от отпадъците на трите общини", отбеляза Янчев.

Проектът "Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци на територията на РДБО Мадан, за общините Мадан, Златоград и Неделино" е реализиран по Приоритетна ос 2 "Отпадъци" на Оперативна програма "Околна среда 2014 – 2020 г." със средства от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и държавния бюджет.

Общата стойност на инвестицията е 8 984 731,25 лв., от които безвъзмездна финансова помощ в размер на 6 736 381,56 лв., в т.ч. съфинансиране от ЕФРР на ЕС в размер на 5 725 924,33 лв. Националното съфинансиране е в размер на 1 010 457,23 лв., а съфинансирането от бенефициента е 2 248 349,69 лв.

     
Източник: EUfunds

Ключови думи: EUfunds   ЕСИФ   преработка на отпадъци  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...