Industry Info  
Festo
Festo

XI Софийски фестивал на науката ще се проведе в София Тех Парк

14.05.2021   |   Събитията
 

XI Софийски фестивал на науката ще се проведе на 15 и 16 май 2021 г. в София Тех Парк и на 17 и 18 май 2021 г. дигитално за ученици, съобщиха от София Тех Парк, който е и партньор на събитието. Над 100 учени от 12 държави ще участват в събитията, като част от програмата е и финалът на "Лаборатория за слава FameLab All Stars".

Основните теми през 2021 г. са климатичните промени, човешкото психично здраве и проучването на Космоса и света около нас. Наред с това ще бъдат отбелязани редица бележити годишнини, ще има иновации от различни области, няколко изложби и представяне на нови книги.

Учени от Лабораторния комплекс на София Тех Парк ще участват в изложението с демонстрации на научни опити, ще обясняват и разказват любопитни факти и процеси от тяхната изследователска дейност. Компании от Бизнес инкубатора на Парка ще демонстрират свои иновативни стоки и услуги.

В XI Софийски фестивал на науката участие ще вземат и учени от институтите на Българската академия на науките (БАН), с чиято помощ посетителите ще могат да се докоснат до света на астрономията, роботиката, генетиката, палеоботаниката, зелените технологии и много други.

В зона "Откривател" БАН ще представи презентации на тема "Нови технологии с Института по обща и неорганична химия", "По пътя на коприната с Института по електроника", "Роботика в клас с проекта Nitroclubs EU на ИИКТ" и др.

В зона "Наука" гл. ас. д-р Денис Чикуртев от Института по информационни и комуникационни технологии на БАН ще разкаже за проекта "Информационни и комуникационни технологии в роботиката и вградените системи".

Софийският фестивал на науката се организира от Британски съвет под патронажа на Министерството на образованието и науката в партньорство със Столична община.

     
Източник: София Тех Парк, БАН

Ключови думи: БАН   София Тех Парк   роботика   електроника   вградени системи  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...