Industry Info  
Festo
Festo

ЕК актуализира промишлената стратегия на ЕС

13.05.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) актуализира промишлената стратегия на Европейския съюз (ЕС), взимайки предвид новите обстоятелства след кризата с COVID-19, за да подпомогне прехода към по-устойчива, цифрова, адаптивна и конкурентоспособна в световен мащаб икономика, съобщиха от Комисията.

С актуализираната стратегия се предлагат нови мерки за засилване на адаптивността на единния пазар на ЕС, особено по време на криза. Разглежда се необходимостта от по-добро познаване на зависимостите на ЕС в стратегически области от възлово значение и се представя набор от средства за справяне с тях. Предлагат се и нови мерки за ускоряване на екологичния и цифровия преход. Актуализираната стратегия отговаря и на призивите за набелязване и наблюдение на основните показатели за конкурентоспособността на икономиката на ЕС като цяло: интеграция на единния пазар, растеж на производителността, международна конкурентоспособност, публични и частни инвестиции и инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, отбелязват от ЕК.

МСП са в сърцевината на актуализираната стратегия със специално предвидена финансова подкрепа и мерки, които да дадат възможност на МСП и стартиращите предприятия да се възползват от възможностите на двойния преход.

Актуализираната стратегия предвижда усилия за диверсификация на международните вериги на доставки и създаване на международни партньорства с цел повишаване на готовността. Планира се подкрепа за нови промишлени алианси в стратегически области. Същевременно ЕК подготвя алианс за процесори и полупроводникови технологии и алианс за промишлени данни, модерни технологии и услуги в облак и обмисля подготовката на алианс за космически ракети носители, както и на алианс за авиация с нулеви емисии.

     
Източник: ЕК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕК   ЕС   промишлени данни   нулеви емисии   цифров преход   COVID-19  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...