Industry Info  
Festo
Festo

ЕК актуализира промишлената стратегия на ЕС

13.05.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) актуализира промишлената стратегия на Европейския съюз (ЕС), взимайки предвид новите обстоятелства след кризата с COVID-19, за да подпомогне прехода към по-устойчива, цифрова, адаптивна и конкурентоспособна в световен мащаб икономика, съобщиха от Комисията.

С актуализираната стратегия се предлагат нови мерки за засилване на адаптивността на единния пазар на ЕС, особено по време на криза. Разглежда се необходимостта от по-добро познаване на зависимостите на ЕС в стратегически области от възлово значение и се представя набор от средства за справяне с тях. Предлагат се и нови мерки за ускоряване на екологичния и цифровия преход. Актуализираната стратегия отговаря и на призивите за набелязване и наблюдение на основните показатели за конкурентоспособността на икономиката на ЕС като цяло: интеграция на единния пазар, растеж на производителността, международна конкурентоспособност, публични и частни инвестиции и инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, отбелязват от ЕК.

МСП са в сърцевината на актуализираната стратегия със специално предвидена финансова подкрепа и мерки, които да дадат възможност на МСП и стартиращите предприятия да се възползват от възможностите на двойния преход.

Актуализираната стратегия предвижда усилия за диверсификация на международните вериги на доставки и създаване на международни партньорства с цел повишаване на готовността. Планира се подкрепа за нови промишлени алианси в стратегически области. Същевременно ЕК подготвя алианс за процесори и полупроводникови технологии и алианс за промишлени данни, модерни технологии и услуги в облак и обмисля подготовката на алианс за космически ракети носители, както и на алианс за авиация с нулеви емисии.

     
Източник: ЕК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕК   ЕС   промишлени данни   нулеви емисии   цифров преход   COVID-19  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...