Industry Info  
Festo
Festo

Нестле България планира инвестиция от 22 млн. лв. през 2021 г.

11.05.2021   |   Бизнес
 

Мениджърският екип на Нестле България представи резултатите на компанията за 2020 г. и плановете за 2021 г. на онлайн среща с представители на медиите.

Изпълнителният директор на компанията Петър Стоилов обяви намеренията на Нестле България за нова инвестиция от 22 млн. лв. през 2021 г. "Тази инвестиция отразява стратегическата роля на нашата фабрика и включва разширяване и автоматизация на производствен капацитет на нови продукти", посочи Стоилов.

През 2020 г. Нестле България вложи 23 млн. лв. в нови технологии, продуктови иновации, устойчиво развитие и модернизация на оборудването във фабриката в София.

Сара Вуйтене, мениджър на Фабрика за шоколадови продукти и бисквити, Нестле България, сподели, че постоянните усилия на компанията за подобряване на устойчивите практики във фабриката водят до значителни резултати, спестявайки 32 т. пластмаса и 43 т. хартия. Компанията отчита и спад от 31% на генерираните въглеродни емисии и 15% на консумацията на вода за 2020 г. Тази година Нестле планира да намали разхода на вода с допълнителни 4% и да достигне дял от 100% на зелено електричество във всички свои помещения в България.

     
Източник: Нестле България

Ключови думи: Нестле   Nestle   ВЕИ   автоматизация   устойчиво развитие  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...