Industry Info  
Festo
Festo

Русе планира нова индустриална зона в партньорство с ТИЗ

29.04.2021   |   Бизнес
 

Община Русе и Тракия икономическа зона (ТИЗ) подписаха меморандум за сътрудничество с цел обособяване на нова индустриална зона с единно ръководство, съобщиха от общината. В рамките на сътрудничеството ще се работи и за развитието на наличните вече индустриални зони и паркове на територията на Община Русе.

Планира се създаването на индустриални зони в целия регион, не само в Русе. По думите на кмета на Русе Пенчо Милков целта е "да се появят индустриални зони и в отделните общини от областта ни подобно на успешния модел в Южна България".

На подписването на меморандума бе подчертана и ролята на образователната система за осигуряването на квалифицирани кадри за бъдещите предприятия. Инж. Пламен Панчев, създател и управител на Тракия икономическа зона (ТИЗ), посочи, че за решаването на проблема в зона Раковски, част от ТИЗ, е изграден Център за професионално обучение и се полагат непрекъснати усилия за ранното кариерно ориентиране на учениците до 7 клас, стимулиране постъпването им в професионални гимназии и продължаване на обучението им в местните университети.

Предвижда се новата индустриална зона да бъде наречена на река Дунав и да разполага с административен център, от който да се управлява.

     
Източник: Община Русе

Ключови думи: ТИЗ   индустриални зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...