Industry Info  
Festo
Festo

Русе планира нова индустриална зона в партньорство с ТИЗ

29.04.2021   |   Новини
 

Община Русе и Тракия икономическа зона (ТИЗ) подписаха меморандум за сътрудничество с цел обособяване на нова индустриална зона с единно ръководство, съобщиха от общината. В рамките на сътрудничеството ще се работи и за развитието на наличните вече индустриални зони и паркове на територията на Община Русе.

Планира се създаването на индустриални зони в целия регион, не само в Русе. По думите на кмета на Русе Пенчо Милков целта е "да се появят индустриални зони и в отделните общини от областта ни подобно на успешния модел в Южна България".

На подписването на меморандума бе подчертана и ролята на образователната система за осигуряването на квалифицирани кадри за бъдещите предприятия. Инж. Пламен Панчев, създател и управител на Тракия икономическа зона (ТИЗ), посочи, че за решаването на проблема в зона Раковски, част от ТИЗ, е изграден Център за професионално обучение и се полагат непрекъснати усилия за ранното кариерно ориентиране на учениците до 7 клас, стимулиране постъпването им в професионални гимназии и продължаване на обучението им в местните университети.

Предвижда се новата индустриална зона да бъде наречена на река Дунав и да разполага с административен център, от който да се управлява.

     
Източник: Община Русе

Ключови думи: ТИЗ   индустриални зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Новини

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...