Industry Info  
Festo
Festo

България и Турция обсъдиха предупредителните мерки при високи речни нива

29.04.2021   |   Новини
 

По време на работна среща в Одрин, Турция, министърът на околната среда и водите Емил Димитров и валият на Одрин Екрем Джаналп постигнаха договореност за ранно предупреждение при високи води по реките Тунджа, Арда и Марица. Министърът на земеделието на Турция Бекир Пакдемирли се включи в срещата от Анкара. Подчертани бяха добрите междусъседски отношения и сътрудничеството по опазване на околната среда и водите между България и Турция.

Чрез видеоконферентна връзка с Националния координационен център на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в София бе представена актуална информация за нивото на реките и хидрометеорологичната обстановка в реално време, включително видеонаблюдение на 5 от язовирите, имащи отношение към оттока за Турция.

На срещата присъстваха и генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров и директорът на генерална дирекция води от турска страна.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   околна среда   води  

Област: ВиК  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Новини

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...