Industry Info  
Festo
Festo

ПГКПИ в Бургас открива паралелка "Програмиране на изкуствен интелект"

29.04.2021   |   Бизнес
 

Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ) в Бургас започва обучение по специалност "Програмиране на изкуствен интелект" от следващата учебна година.

Новата учебна дисциплина, свързана с високите технологии, е предложена и се реализира по идея на кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Инициативата е подкрепена от компаниите от IT сектора, които са членове на училищното настоятелството на ПГКПИ, двата бургаски университета и местния бизнес. Министерството на образованието и науката (МОН) одобри новата специалност в единния класификатор на професиите в направление "Компютърни науки" – "Програмиране на изкуствен интелект".

През учебната 2021-2022 г. обучение по новата специалност ще започнат 24 ученици. Курсът на обучение ще бъде пет години, а професионално-квалификационната степен, с която ще завършват гимназистите – трета.

За целите на обучението по новата специалност е предвидено изграждането на специална лаборатория в новостроящия се корпус на гимназията по програмиране, а преподавателите ще преминат квалификация в чужбина.

     
Източник: ПГКПИ

Ключови думи: ПГКПИ   изкуствен интелект   компютърни науки  

Област: Образование  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...