Industry Info  
Festo
Festo

Започва конкурсът "Стартирай 4.0" за подпомагане на българската индустриална общност

28.04.2021   |   Бизнес
 

Schneider Electric България в партньорство с представителства на няколко други световни компании у нас обяви нова инициатива, която цели да подпомогне българската индустриална общност по пътя на дигиталната трансформация в производството.

В конкурса "Стартирай 4.0" ще бъдат отличени две предприятия, които ще получат безплатно лицензи за три дигитални приложения на Schneider, обединени в обща архитектура, както и цялостната интеграция на проекта.

В хода на конкурса всички участници ще получат безплатни консултации за приложенията и ще повишат своето разбиране за събирането на данни от машините, поддръжката с виртуална реалност и други съвременни подходи, част от индустрия 4.0.

Право на участие в конкурса имат всички предприятия, които произвеждат продукти за крайно потребление на територията на България. Те могат да са собственост на международни компании или да са изцяло местни, да продават на българския пазар или зад граница.

Партньори на инициативата са Професионалната асоциация за роботизация и автоматизация (ПАРА), Либхер-Хаусгерете Марица и Монделийз Интернешънъл, представени от Фабриката за шоколадови изделия "Своге". Всички партньори ще излъчат членове на журито и ще подпомогнат процеса на консултиране на участниците така, че да могат да разпознаят ползите от дигитализацията по-добре и да са улеснени при попълването на кандидатурите.

"Ние ще бъдем представени от Мария Топчийска, която управлява умната ни фабрика у нас и има точно нужния производствен опит. Партньорите ни също ще излъчат хора, които са на първа линия в индустрията, защото дигиталната трансформация се прави точно на първа линия", споделя Радослав Кошков, управител на Schneider за България, Албания, Северна Македония и Косово.

Всички подробности по конкурса ще бъдат представени на виртуално събитие в края на май. Пълните условия ще бъдат достъпни на уебстраницата на Schneider Electric България.

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   индустрия 4.0   Стартирай 4.0  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...