Industry Info  
Festo
Festo

ЦИЕС организира професионално обучение по метрология през май 2021 г.

28.04.2021   |   Събитията
 

Центърът за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС) организира обучение на тема "Метрология – организация и управление на измерванията при калибриране на средствата за измерване" на 11 и 12 май 2021 г.

Занятията ще се проведат присъствено или онлайн чрез виртуална класна стая в зависимост от предпочитанията на участниците от 9:00 до 16:00 ч.

Програмата на обучението включва десет лекции, посветени на основните положения в метрологията, средствата за измерване и видовете методи на измерване, метрологичната проследимост, оценка на риска, проверка/верификация и валидиране на методи, оценяване на съответствието при калибриране и др. Участниците ще се запознаят и с изискванията по БДС EN ISO/IEC 17025:2018. Ще научат повече за неопределеност на резултатите от измерване и построяване на бюджети.

В програмата са предвидени и практически примери за изчисляване на неопределеност стъпка по стъпка.

Заключителната лекция ще се фокусира върху осигуряването на валидност на резултатите, участието в междулабораторни сравнения (МЛС) и изпитване за пригодност (РТ).

Повече информация за обучението можете да намерите тук.

     
Източник: ЦИЕС

Ключови думи: ЦИЕС   метрология  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Събитията

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...