Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Аурубис България въведе стандарта The Copper Mark

27.04.2021   |   Бизнес
 

Аурубис България е първата компания от мултинационалната група за производство на метали Аурубис, която успешно приключи сертифициране по стандарта The Copper Mark, съобщиха от компанията. Сертификатът удостоверява, че компанията отговаря на международните изисквания за устойчиво развитие в медодобивната индустрия.

Роланд Харингс, главен изпълнителен директор на Групата Аурубис, посочи, че сертифицирането по стандарта The Copper Mark е в съответствие със стратегията на компанията за устойчиво развитие. "Горди сме, че заводът в България успешно премина през целия процес на одит. Нашата цел е всички металургични производства в Групата Аурубис да получат The Copper Mark. Предстои одит на заводите ни в Хамбург и Люнен, Германия", допълни той.

Сертифицирането по стандарта The Copper Mark изисква да бъдат покрити 32 международно признати критерия за устойчиво развитие, всеки от които се оценява независимо един от друг. Сред критериите са съответствие с изискванията за опазване на околната среда, здравословни и безопасни условия на труд, права на човека, отношения с общностите, корпоративно управление.

"За нас сертифицирането означава видима отговорност на много нива", каза Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис България. "The Copper Mark потвърждава силните ни страни и ни помага в процеса на непрекъснато подобрение на дейностите. Това е изцяло в съответствие с разбирането ни за устойчиво развитие. Бихме искали да служим за пример и да насърчим другите компании от медодобивната индустрия да се присъединят към The Copper Mark", заяви Курт.

     
Източник: Аурубис България

Ключови думи: Аурубис   The Copper Mark   медодобивна индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...