Industry Info  
Festo
Festo

Аурубис България въведе стандарта The Copper Mark

27.04.2021   |   Бизнес
 

Аурубис България е първата компания от мултинационалната група за производство на метали Аурубис, която успешно приключи сертифициране по стандарта The Copper Mark, съобщиха от компанията. Сертификатът удостоверява, че компанията отговаря на международните изисквания за устойчиво развитие в медодобивната индустрия.

Роланд Харингс, главен изпълнителен директор на Групата Аурубис, посочи, че сертифицирането по стандарта The Copper Mark е в съответствие със стратегията на компанията за устойчиво развитие. "Горди сме, че заводът в България успешно премина през целия процес на одит. Нашата цел е всички металургични производства в Групата Аурубис да получат The Copper Mark. Предстои одит на заводите ни в Хамбург и Люнен, Германия", допълни той.

Сертифицирането по стандарта The Copper Mark изисква да бъдат покрити 32 международно признати критерия за устойчиво развитие, всеки от които се оценява независимо един от друг. Сред критериите са съответствие с изискванията за опазване на околната среда, здравословни и безопасни условия на труд, права на човека, отношения с общностите, корпоративно управление.

"За нас сертифицирането означава видима отговорност на много нива", каза Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис България. "The Copper Mark потвърждава силните ни страни и ни помага в процеса на непрекъснато подобрение на дейностите. Това е изцяло в съответствие с разбирането ни за устойчиво развитие. Бихме искали да служим за пример и да насърчим другите компании от медодобивната индустрия да се присъединят към The Copper Mark", заяви Курт.

     
Източник: Аурубис България

Ключови думи: Аурубис   The Copper Mark   медодобивна индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...