Industry Info  
Festo
Festo

РАИС представи нов CNC струг със заваръчен робот

23.04.2021   |   Технологии
 

РАИС обяви новия CNC струг RAIS Т250MY със заваръчен робот, който позволява обработването и възстановяването на сложни детайли, без участието на стругар, фрезист, заварчик и шлосер, като позволява изработването и възстановяването на червячни валове, канални ремъчни шайби и на шпонкови канали с минимален отпадък.

"Хибридната обработваща машина на РАИС се състои от стругофрезови обработващ център с ЦПУ с 4 оси на управление и робот за напластяване на материал. Проектирането и реализацията на CNC струг RAIS Т250MY със заваръчен робот бяха подчинени на изискванията за оптимизиране на разходите на производствения процес. Чрез робота се постига увеличаване на производителността чрез повишаване на скоростта и количеството на напластявания материал. Освен това се постига повторяемост на размери и форма. От значение също така е усъвършенстването и оптимизирането на пренасянето на електродния метал с цел избягване на образуването на пръски, с което се намаляват операциите по почистването им. И не на последно място се решава проблемът с дефицита на изпълнителски заваръчни кадри. Някои от производителите на такива машини, които са много малко в света, използват лазерна глава и метален прах, което е доста скъп вариант. Ние използваме робот с телоподаващ заваръчен апарат, което е по-евтин и гъвкав вариант и също достатъчно добър", коментира инж. Георги Миразчиев, ръководител на екипа, работил върху роботизирания комплекс.

Инж. Костадин Шатеров, който е част от екипа, разработил машината, допълва, че чрез хибридната машина се постига висока производителност, повторяемост на процесите, икономия на материал и висока точност на обработките.

     
Източник: РАИС

Ключови думи: РАИС   CNC струг със заваръчен робот  

Област: Машиностроене  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Технологии

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...