Industry Info  
Festo
Festo

Нова инсталация за преработка на отпадъци ще бъде изградена в Благоевград

22.04.2021   |   Проекти
 

На официална церемония в Благоевград бе даден старт на дейностите по проект за проектиране и изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци, която ще обслужва общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.

Проектът се осъществява в рамките на Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. Общата му стойност е 36 444 472 лв., от които 85% са европейско финансиране.

Главната цел на проекта е намаляване на количеството на депонираните отпадъци чрез изграждане и въвеждане в експлоатация на анаеробна инсталация за разделно събрани, биоразградими отпадъци и насърчаване на тяхното рециклиране и оползотворяване, организиране на разделно събиране, обработване и третиране по безопасен за околната среда начин.

Инсталацията ще работи по метода на суха метанизация с капацитет 15 819 т годишно. Ще бъдат изградени и допълнителни съоръжения – инсталация за компостиране на ферментиралия материал и система за производство на електрическа и топлинна енергия от биогаза. На входа на площадката ще има контролен пункт с кантар и бариера.

В изпълнение на дейностите по проекта ще бъде закупено и доставено оборудване, мобилно технологично оборудване, съоръжения, обзавеждане, техника и машини, необходими за разделно събиране на биоразградими отпадъци и транспортирането им. Ще бъде закупена и необходимата извозваща техника и съдове за разделно събраните отпадъци.

Предвижда се дейностите по проекта да бъдат завършени до 3 юни 2023 г.

     
Източник: EUfunds

Ключови думи: EUfunds   ЕСИФ   преработка на отпадъци  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...