Industry Info  
Festo
Festo

Нова инсталация за преработка на отпадъци ще бъде изградена в Благоевград - 22.04.2021

22.04.2021   |   Начало»Проекти

На официална церемония в Благоевград бе даден старт на дейностите по проект за проектиране и изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци, която ще обслужва общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.

Проектът се осъществява в рамките на Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. Общата му стойност е 36 444 472 лв., от които 85% са европейско финансиране.

Главната цел на проекта е намаляване на количеството на депонираните отпадъци чрез изграждане и въвеждане в експлоатация на анаеробна инсталация за разделно събрани, биоразградими отпадъци и насърчаване на тяхното рециклиране и оползотворяване, организиране на разделно събиране, обработване и третиране по безопасен за околната среда начин.

Инсталацията ще работи по метода на суха метанизация с капацитет 15 819 т годишно. Ще бъдат изградени и допълнителни съоръжения – инсталация за компостиране на ферментиралия материал и система за производство на електрическа и топлинна енергия от биогаза. На входа на площадката ще има контролен пункт с кантар и бариера.

В изпълнение на дейностите по проекта ще бъде закупено и доставено оборудване, мобилно технологично оборудване, съоръжения, обзавеждане, техника и машини, необходими за разделно събиране на биоразградими отпадъци и транспортирането им. Ще бъде закупена и необходимата извозваща техника и съдове за разделно събраните отпадъци.

Предвижда се дейностите по проекта да бъдат завършени до 3 юни 2023 г.

     
Източник: EUfunds

Ключови думи: EUfunds   ЕСИФ   преработка на отпадъци  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...