Industry Info  
Festo
Festo

Quectel обяви нови 5G модули

20.04.2021   |   Технологии
 

Quectel Wireless Solutions представи три нови 5G NR (New Radio) модула, работещи в честота под 6 GHz, по време на CES 2021, съобщиха от Комет Електроникс, официален представител на фирмата в България.

Модулите RM500Q-AE, RM502Q- AE и RM505Q-AE имат за цел да стимулират масовото внедряване на 5G интелигентна свързаност в световен мащаб.

Трите модула, базирани на 5G модем Qualcomm Snapdragon X55, се отличават с висока скорост, ниска латентност и подобрена технология за обединяване на носещи честоти (Carrier Aggregation – CA), посочват от Quectel.

Новите продукти са ориентирани към широк кръг от приложения с разширена мобилна широколентова връзка (eMBB) и IoT като фиксиран безжичен достъп (FWA), 4K/8K стрийминг на живо, приложения за онлайн срещи, телемедицина, интелигентен транспорт и индустриален IoT (IIoT).

Модулите могат да работят както в самостоятелен режим (SA), така и в несамостоятелен (NSA) и поддържат глобално мрежово покритие на 5G NR sub-6 GHz, LTE-A и WCDMA честотни ленти. Други ключови характеристики на трите нови модула са скорост на пренос на данни до 5.0 Gbps, покритие на DL 4×4 MIMO за 5G NR и LTE-A ленти, поддръжка на различни GNSS сателитни системи и множество интерфейси - USB 3.0/3.1, PCIe 3.0 и eSIM.

Трите модула осигуряват възможност за GNSS позициониране, като RM505Q-AE поддържа активни GPS L1/L5 сигнали с повишена точност. Това гарантира, че индустриални терминали, реализирани като таблетни и бордови компютри ще могат да функционират в среда със слаб сигнал като долини, гори и т. нар. градски (улични) каньони.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   5G модули   RM500Q-AE   RM502Q- AE   RM505Q-AE  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...