Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

ЕК набира проекти за възобновяеми и нисковъглеродни водородни технологии

16.04.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) отправи покана към всичките над 1000 членове на Европейския алианс за чист водород да представят проектни предложения за възобновяеми и нисковъглеродни водородни технологии и решения с цел създаване на пакет от инвестиционни проекти за постигане на целите, заложени в Стратегията за използване на водорода за неутрална по отношение на климата Европа.

Крайният срок за подаване на предложенията изтича на 7 май. На следващото заседание на форума по въпросите на водорода на 17 и 18 юни ще бъде направен преглед на проектите и ще се предоставят възможности за установяване на контакти.

Целта на стратегията на ЕС за използване на водорода е да се ускори внедряването на чист водород в Европа. Планира се до 2024 г. да се изградят електролизьори за водород от възобновяеми източници със сумарна мощност от 6 GW, а до 2030 г. – със сумарна мощност от 40 GW.

Основната цел на Европейския алианс за чист водород, основан през юли 2020 г., е да реализира инвестиционни проекти по веригата на стойността на водорода за постигане на екологичен преход, да създаде пазар за чист водород, допринасящ за растежа и заетостта, и да намали емисиите на парникови газове.

     
Източник: ЕК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕК   Европейски алианс за чист водород   електролизьори   ВЕИ  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...