Industry Info  
Festo
Festo

ЕК набира проекти за възобновяеми и нисковъглеродни водородни технологии

16.04.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) отправи покана към всичките над 1000 членове на Европейския алианс за чист водород да представят проектни предложения за възобновяеми и нисковъглеродни водородни технологии и решения с цел създаване на пакет от инвестиционни проекти за постигане на целите, заложени в Стратегията за използване на водорода за неутрална по отношение на климата Европа.

Крайният срок за подаване на предложенията изтича на 7 май. На следващото заседание на форума по въпросите на водорода на 17 и 18 юни ще бъде направен преглед на проектите и ще се предоставят възможности за установяване на контакти.

Целта на стратегията на ЕС за използване на водорода е да се ускори внедряването на чист водород в Европа. Планира се до 2024 г. да се изградят електролизьори за водород от възобновяеми източници със сумарна мощност от 6 GW, а до 2030 г. – със сумарна мощност от 40 GW.

Основната цел на Европейския алианс за чист водород, основан през юли 2020 г., е да реализира инвестиционни проекти по веригата на стойността на водорода за постигане на екологичен преход, да създаде пазар за чист водород, допринасящ за растежа и заетостта, и да намали емисиите на парникови газове.

     
Източник: ЕК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕК   Европейски алианс за чист водород   електролизьори   ВЕИ  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...