Industry Info  
Festo
Festo

Обсъдиха възможностите за развитие на комплекса Марица-изток

15.04.2021   |   Бизнес
 

На 14 април т. г. се проведе среща в централата на "Марица-изток", в рамките на която бяха обсъдени възможностите, които предлагат науката и технологиите за развитието на въгледобивното дружество. Подчертан бе и стремежът към създаването на интелигентна конструкция, която да издържи на всички европейски изисквания за въглеродна неутралност. В хода на разговора стана ясно, че започва предпроектно проучване, което трябва да установи какви са възможностите за улавяне, транспортиране, съхранение и утилизация на СО2 на територията на страната.

Сред участниците в срещата бяха изпълнителният директор на Мини Марица-изток Андон Андонов, ректорите на Минно-геоложкия и Техническия университети – проф. д-р Ивайло Копрев и проф. дн инж. Иван Кралов, деканът на Енергомашиностроителния факултет на ТУ проф. д-р инж. Тотьо Тотев и др. Гостите изразиха увереност, че визия със "зелен елемент" изпълнява изискванията и условията на Зелената сделка и определиха целта си като мисия на науката в подкрепа на енергетиката в България.

     
Източник: Мини Марица-изток

Ключови думи: Мини Марица-изток   въгледобив   въглеродна неутралност   Зелена сделка  

Област: Енергетика  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...