Industry Info  
Festo
Festo

ЕК обяви първите покани за иновации в рамките на инструмента "Ускорител" на ЕСИ

15.04.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) обяви първите покани за представяне на предложения в рамките на инструмента "Ускорител " на Европейския съвет по иновациите (ЕСИ). Финансирането е на стойност над 1 млрд. евро и има за цел да спомогне за разрастването на новосъздадени и на малки и средни предприятия (МСП), които имат потенциал за постигане на голямо въздействие. Повече от половината от финансирането е предназначено за преломни иновации във всякакви области, а 495 млн. евро са заделени за иновации в подкрепа на Европейския зелен пакт и за цифрови и здравни технологии.

Инструментът "Ускорител" на ЕСИ е насочен към научни открития и технологични пробиви, при които възвръщаемост се постига със значителни средства и след по-дълъг период. Той действа като катализатор за привличане на други инвестиции, които са необходими за разширяване на мащаба на иновациите. Чрез уникален модел на финансиране на новосъздадени предприятия и МСП се предлагат безвъзмездни средства в размер до 2,5 млн. евро, съчетани с капиталови инвестиции от Фонда на ЕСИ в размер от 500 000 до 15 млн. евро. Освен от финансово подпомагане, всички проекти се ползват от редица услуги за ускоряване на бизнеса, които осигуряват достъп до ценни експертни познания, както и до водещи предприятия, инвеститори и други участници в екосистемата.

ЕК обяви и програма с бюджет от 168 млн. евро по линия на инструмента "Изследвач" на ЕСИ. Интердисциплинарни екипи от изследователи могат да кандидатстват за безвъзмездни средства, които ще им помогнат да осъществят своите авангардни идеи и да дадат преобразяващ импулс на икономиката и обществото. Безвъзмездните средства са в размер от 3 млн. до 4 млн. евро и ще се отпускат за разработването на революционни технологии, целящи справяне с глобалните предизвикателства и подобряване на живота на хората.

     
Източник: ЕК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕК   ЕСИ   МСП   Европейски зелен пакт   цифрови технологии  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...