Industry Info  
Festo
Festo

Южнокорейски гигант проучва възможностите за инвестиции в ТИЗ

13.04.2021   |   Бизнес
 

Южнокорейска бизнес делегация, водена Сун Хо Банг, президент на филиала на Philips във Великобритания, се срещна с кмета на Пловдив Здравко Димитров, за да обсъди възможностите за инвестиции в  Тракия икономическа зона (ТИЗ), съобщават от Община Пловдив. На срещата присъстваха заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Стефан Стоянов и изпълнителният директор на ТИЗ Пламен Панчев.

Основната дейност на британския филиал на Philips е производството на батерии.

"Инвестициите, които се правят в Тракия икономическа зона, са благодарение на доброто сътрудничество на бизнеса с Община Пловдив и съответно с държавата", посочи кметът Димитров и добави, че непосредствената близост на Летище Пловдив и изградения интермодален терминал са предимство за фирмите, които искат да инвестират в региона.

Стефан Стоянов запозна гостите с възможностите на бързоразвиващата се икономическа зона, като отбеляза, че над сто водещи световни компании вече имат изградени свои производства в региона.

При следващото й посещение в състава на южнокорейската делегация ще се включи и мениджърският екип на фирмата с цел уточняване на подробности за сътрудничеството, уточниха от Община Пловдив.

     
Източник: Община Пловдив

Ключови думи: ТИЗ   Philips   Филипс   индустриални зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...