Industry Info  
Festo
Festo

Южнокорейски гигант проучва възможностите за инвестиции в ТИЗ

13.04.2021   |   Бизнес
 

Южнокорейска бизнес делегация, водена Сун Хо Банг, президент на филиала на Philips във Великобритания, се срещна с кмета на Пловдив Здравко Димитров, за да обсъди възможностите за инвестиции в  Тракия икономическа зона (ТИЗ), съобщават от Община Пловдив. На срещата присъстваха заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Стефан Стоянов и изпълнителният директор на ТИЗ Пламен Панчев.

Основната дейност на британския филиал на Philips е производството на батерии.

"Инвестициите, които се правят в Тракия икономическа зона, са благодарение на доброто сътрудничество на бизнеса с Община Пловдив и съответно с държавата", посочи кметът Димитров и добави, че непосредствената близост на Летище Пловдив и изградения интермодален терминал са предимство за фирмите, които искат да инвестират в региона.

Стефан Стоянов запозна гостите с възможностите на бързоразвиващата се икономическа зона, като отбеляза, че над сто водещи световни компании вече имат изградени свои производства в региона.

При следващото й посещение в състава на южнокорейската делегация ще се включи и мениджърският екип на фирмата с цел уточняване на подробности за сътрудничеството, уточниха от Община Пловдив.

     
Източник: Община Пловдив

Ключови думи: ТИЗ   Philips   Филипс   индустриални зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...