Industry Info  
Festo
Festo

Festo представя решения за производството на батерии на Хановерски панаир 2021

13.04.2021   |   Технологии
 

Festo представя редица иновативни решения за производството на батерии за електромобили на Хановерски панаир 2021, съобщават от фирмата.

Посетителите на виртуалното изложение, което се провежда от 12 до 16 април, ще имат възможност да научат повече за модулните системи за сглобяване и разглобяване на батерийни модули и комплекти, "батерийните" версии на вентилните острови от тип VTUG и VUVG, енергийно ефективните пинч вентили тип VZQA и VEAB, сервопресите YJKP и др.

През 2020 г. продажбите на фирмата в сегмент машини и системи за производство на батерии са се увеличили с 40%. С оглед на увеличаващото се търсене на автоматизации за производството на батерийни клетки и други компоненти за електромобили, Festo вижда големи възможности за по-нататъшен растеж в този сегмент. "70% от топ проектите на Festo за автомобилния сектор през 2020 г. включват инвестиции в областта на електромобилността", отбелязва д-р Ансгар Кривет, член на Управителния съвет на фирмата. С оглед на тази тенденция Festo очаква двуцифрен ръст в сегмента машини и системи за производство на батерии през следващите няколко години.

Производството на батерии е много сложен процес, посочват от Festo и добавят, че фирмата предлага специализирани продукти и решения за производството на машини и системи по цялата технологична верига за производство на батерийни клетки – от решения за автоматизация на процесите за подготовка на суровини до продукти без мед, цинк и никел, както и такива, подходящи за високо хигиенни условия за изцяло автоматизирано производство на батерийни клетки до асемблиращи системи за батерийни модули за инсталиране в превозни средства. Festo също така предлага инженерни услуги, обучение от Festo Didactic и консултации от Festo Training and Consulting.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Hannover Messe   Хановерски панаир   асемблиращи системи   VTUG   VUVG   VZQA   VEAB   YJKP   батерии   електромобили  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...