Industry Info  
Festo
Festo

Европейският пазар на електронни компоненти бележи ръст през февруари

13.04.2021   |   Бизнес
 

Продажбите на полупроводникови компоненти в Европа са се увеличили с 6,8% на годишна база до 3,482 млрд. долара през февруари 2021 г., сочи доклад на European Semiconductor Industry Association (ESIA), базиран на данни, предоставени от World Semiconductor Trade Statistics (WSTS). В същия период световните продажби са се повишили с 14,7% до 39,588 млрд. долара.

Увеличението на продажбите в Европа се дължи главно на сегментите сензори, дискретни компоненти и MOS микрокомпоненти. Продажбите в тези категории са скочили съответно с 4,2%, 3,9% и 2,7%. При електронните компоненти със специфично приложение в световен мащаб приличен ръст е регистриран при модулите за автомобилни инфотейнмънт системи, потребителска електроника и комуникационни системи. 

През февруари 2021 г. влиянието на промените във валутния курс се е увеличило спрямо предходния месец. Измерени в евро, продажбите на електронни компоненти достигат 2,868 млрд. евро или 0,1% повече в сравнение с януари 2021 г. и с 2,9% по-малко в сравнение с февруари 2020 г. На годишна база продажбите са намалели с 2,6%. 

     
Източник: ESIA; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ESIA   WSTS   сензори   дискретни компоненти   MOS микрокомпоненти  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...