Industry Info  
Festo
Festo

Festo Didactic предлага решения на проблема с недостига на квалифицирани кадри на Хановерския панаир

09.04.2021   |   Бизнес
 

Вдъхновение за кариера в техническите професии и правилните инструменти и методи на обучение във века на дигитализацията – това обещава да предложи Festo Didactic на виртуалния си щанд на тазгодишния Хановерски панаир от 12 до 16 април. Фирмата ще представи цялото си портфолио – от Bionics4Education до миниатюрни обучителни фабрики, от системи за обучение и симулационни програми до специализирания онлайн портал Festo Learning Experience (Festo LX).

"Индустриалните общества не бива да се примиряват с недостига на квалифициран персонал", отбелязва Енрико Рюле, член на Управителния съвет на Festo Didactic.

С цел да насърчи децата и подрастващите да се насочат към технически професии фирмата стартира инициативата Bionics4Education. Част от STE(A)M уроците, тя комбинира биология и технологии чрез конструкторски комплекти като най-новия BionicSwift. Те дават на учениците възможност да намират решения за технически проблеми, използвайки методи от биониката.

Фирмата ще представи и онлайн портала Festo LX, създаден, за да предложи форма на обучение, отговаряща на изискванията на дигитализацията и работата от дома. Порталът предоставя кратки обучителни модули, които могат да бъдат подредени в курсове и цялостни образователни програми. Различните формати като видео материали, анимации, симулации, текстове и кратки тестове гарантират, че на обучаващите се няма да им доскучае, отбелязват от фирмата.

Festo Didactic ще покаже и новата серия обучителни системи MPS 400, която комбинира технологии за автоматизация с изискванията на дигитализацията и използва истински индустриални компоненти, за да подготви обучаващите се за практиката по възможно най-добрия начин.

Посетителите на виртуалното изложение ще се запознаят и с нови поколения на симулационни програми като CIROS и FluidSIM.

Можете да се регистрирате за участие в Хановерския панаир и презентацията на Festo Didactic тук.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo Didactic   Bionics4Education   Festo LX   MPS 400   Хановерски панаир   Hannover Messe  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...