Industry Info  
Festo
Festo

Festo Didactic предлага решения на проблема с недостига на квалифицирани кадри на Хановерския панаир

09.04.2021   |   Бизнес
 

Вдъхновение за кариера в техническите професии и правилните инструменти и методи на обучение във века на дигитализацията – това обещава да предложи Festo Didactic на виртуалния си щанд на тазгодишния Хановерски панаир от 12 до 16 април. Фирмата ще представи цялото си портфолио – от Bionics4Education до миниатюрни обучителни фабрики, от системи за обучение и симулационни програми до специализирания онлайн портал Festo Learning Experience (Festo LX).

"Индустриалните общества не бива да се примиряват с недостига на квалифициран персонал", отбелязва Енрико Рюле, член на Управителния съвет на Festo Didactic.

С цел да насърчи децата и подрастващите да се насочат към технически професии фирмата стартира инициативата Bionics4Education. Част от STE(A)M уроците, тя комбинира биология и технологии чрез конструкторски комплекти като най-новия BionicSwift. Те дават на учениците възможност да намират решения за технически проблеми, използвайки методи от биониката.

Фирмата ще представи и онлайн портала Festo LX, създаден, за да предложи форма на обучение, отговаряща на изискванията на дигитализацията и работата от дома. Порталът предоставя кратки обучителни модули, които могат да бъдат подредени в курсове и цялостни образователни програми. Различните формати като видео материали, анимации, симулации, текстове и кратки тестове гарантират, че на обучаващите се няма да им доскучае, отбелязват от фирмата.

Festo Didactic ще покаже и новата серия обучителни системи MPS 400, която комбинира технологии за автоматизация с изискванията на дигитализацията и използва истински индустриални компоненти, за да подготви обучаващите се за практиката по възможно най-добрия начин.

Посетителите на виртуалното изложение ще се запознаят и с нови поколения на симулационни програми като CIROS и FluidSIM.

Можете да се регистрирате за участие в Хановерския панаир и презентацията на Festo Didactic тук.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo Didactic   Bionics4Education   Festo LX   MPS 400   Хановерски панаир   Hannover Messe  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...