Industry Info  
Festo
Festo

София Тех Парк и ВУТП ще си сътрудничат в обучението на кадри

07.04.2021   |   Бизнес
 

София Тех Парк, Сдружението за научноизследователска и развойна дейност и Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) подписаха споразумение за сътрудничество, което предвижда развитието и прилагането на напълно нов подход в изучаването на високите технологии, както и иновативен модел на теоретичното обучение при практическата подготовка на студентите, съобщиха от София Тех Парк.

Колаборацията с ВУТП ще допринесе за пренасянето на практическите занятия и проектната дейност в София Тех Парк, където с помощта на високотехнологично оборудване завършващите студенти ще придобият компетентност и практически умения за работа с технологии и програмни продукти, потребни на икономиката на бъдещето.

"Ще осигурим достъп до споделени работни места с инфраструктура за стартиращи предприятия на студенти, които на база на техния иновативен продукт, на обучението, което получават, на информацията, която имат, са готови да правят икономика със значима добавена стойност", сподели Костадин Петков, заместник-председател на Надзорния съвет на София Тех Парк.

"Ние работим по разработване на съвместни образователни продукти не само с други университети, но и с бизнеса, консултираме почти всички учебни планове с бизнес партньорите си и по този начин разбираме какво е нужно на пазара на труда в момента и в бъдеще. Точно затова, нашите учебни планове запазват практическата насоченост в обучението, която е надградена с научна и теоретична стойност", подчерта ректорът на ВУТП проф. д-р Миглена Темелкова.

По думите на министъра на икономиката Лъчезар Борисов целта на сътрудничеството е да се осигури синергия между наука и практика, като се създаде изцяло ново поколение висококвалифицирани, предприемчиви млади хора, готови за предизвикателствата на индустрии 4.0 и 5.0.

     
Източник: София Тех Парк

Ключови думи: София Тех Парк   ВУТП   индустрия 4.0  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...