Industry Info  
Festo
Festo

VELUX Group и Schneider Electric стартират партньорство в областта на възобновяемата енергия

06.04.2021   |   Бизнес
 

VELUX Group и Schneider Electric обявиха партньорство за сключване на споразумения за закупуване на енергия от възобновяеми източници (PPA).

Бъдещите споразумения ще имат за цел да позволят разработването на нови проекти за възобновяема енергия в цяла Европа, като Schneider Electric подкрепя VELUX Group при закупуване на енергия в качеството си на консултант в целия процес.

Основната мотивация на VELUX Group е да постигне целта си за преход към 100% електрическа енергия от възобновяеми източници (RE 100) и да предостави нова възобновяема енергия в мрежата. Това усилие е част от ангажимента на производителя на покривни прозорци да се превърне в стопроцентова въглеродно-неутрална компания. Освен това той работи за намаляване наполовина на въглеродните емисии по веригата на доставките, дистрибуцията и до края на жизнения цикъл на продукта до 2030 г.

Бъдещите споразумения ще имат за цел да представят комбинация от "чисти" технологии, като VELUX се стреми да осигури дългосрочен ангажимент за закупуване на енергия на фиксирана цена. Всяко споразумение е в подкрепа на разработчиците на мощности за възобновяема енергия по пътя към ново, "чисто" производство на енергия, посочват от двете компании. За VELUX споразуменията (PPA) ще осигурят стабилност и предвидимост на цените на електроенергията и ще позволят на компанията да се справи с емисиите си от парникови газове. 

     
Източник: Schneider Electric; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   ВЕИ   PPA  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...