Industry Info  
Festo
Festo

Европа с най-много стартиращи компании, разработващи AI решения за машиностроенето

05.04.2021   |   Бизнес
 

Все повече машиностроителни компании проявяват интерес към използването на изкуствен интелект (AI) с цел да придадат добавена стойност на своите продукти. В този контекст ролята на стартиращите компании като партньори все повече расте. Анализ на германската асоциация на машиностроителните компании VDMA идентифицира 825 стартиращи компании в 46 страни, които предлагат решения с изкуствен интелект за машиностроенето. 42% от тях са базирани в Европа, което означава, че за момента Европа държи лидерската позиция в този сегмент. Следват Северна Америка с 33% и Азия с 24%.

Анализът на VDMA също така показва, че стартъпите, разработващи решения с изкуствен интелект за машиностроенето, привличат все по-големи инвестиции. Близо 80% от общо 13,2 млрд. евро, инвестирани в стартиращи компании, разработващи AI решения по света от 2010 до 2020 г., са инвестирани в периода от септември 2017 г. до септември 2020 г. "Решенията с изкуствен интелект за машиностроенето са следващата фаза на цифровата трансформация", отбелязва Хартмут Рауен, заместник изпълнителен директор на VDMA. По неговите думи благодарение на високата степен на свързаност между регионалните стартиращи компании и научноизследователски мрежи с машиностроителната индустрия Европа е "люлката" на AI иновациите в индустрията.

Стартиращите компании, разработващи AI решения за машиностроенето, не само привличат големи инвестиции, но и решенията им намират широко приложение в индустрията. "Активността на стартиращите компании са силен индикатор за развитието на бъдещите пазари. Инвестиционната динамика отразява високите финансови очаквания на инвеститорите от индустриалната автоматизация", коментира д-р Робин Тех, съосновател и изпълнителен директор на компанията за пазарни проучвания delphai, която участва в изготвянето на анализа. 

     
Източник: VDMA

Ключови думи: VDMA   изкуствен интелект   AI   машиностроене  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...