Industry Info  
Festo
Festo

МС прие Националния инвестиционен план за ВиК

01.04.2021   |   Бизнес
 

Министерският съвет прие Национален инвестиционен план за водоснабдяване и канализация, който е изготвен в изпълнение на заложеното изискване в рамките на тематичните отключващи условия за средствата от Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд+ и Кохезионния фонд за програмен период 2021-2027 г. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

С Националния инвестиционен план ще се постигне съответствие с изискванията на Директива 91/271/ЕИО за пречистването на градските отпадъчни води и на Директива 98/83/ЕО за качеството на водите, предназначени за консумация от човека, както и поддържане на устойчивото функциониране на изградената ВиК инфраструктура в дългосрочен план. 

В инвестиционния план е направена индикативна оценка на инвестициите, които са необходими за постигане на съответствие с двете директиви, като агломерациите и населените места, където следва да се насочат средствата, са подредени по приоритет на база критерии. Посочени са и потенциалните източници на публично финансиране.

     
Източник: МРРБ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МРРБ   МС   ВиК  

Област: ВиК  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...