Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

ЦИЕС отчита увеличение на заявките за изпитване на строителни продукти

31.03.2021
 

Безопасността в случай на пожар е едно от седемте основни изисквания към строежите, определени в приложение I на Регламент (ЕС) 305/2011. С цел да бъде осигурено изпълнението на това изискване в инвестиционните проекти се предвижда влагането в строежите на продукти с определен клас по реакция на огън.

Лабораторията за изпитване на строителни продукти към Център за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС) извършва изпитване за реакция на огън на всички видове строителни продукти съгласно БДС EN 13501-1. По този показател тя е единствената нотифицирана и акредитирана лаборатория в България. Лабораторията в Стара Загора прилага и методи за изпитване, по които класифицира строителните продукти по отношение на реакцията им на огън.

През 2020 г. се наблюдава значително увеличение на заявките за изпитване на строителни продукти, в т.ч. и за реакция на огън, коментират от дружеството. В сравнение със същия период на предходната година увеличението достига 53%. Специфичната експертиза, която Лабораторията за изпитване на строителни продукти към ЦИЕС притежава, съвременното оборудване и добрата организация на работа са в основата на постигнатите резултати.

Нотификацията на ЦИЕС, обявена на сайта на информационната система на Европейската комисия, е още един фактор лабораторните услуги на дружеството да са достъпни и търсени от клиенти от цяла Европа и от страни като Саудитска Арабия, Русия, Израел и Египет.

     
Източник: ЦИЕС

Ключови думи: ЦИЕС   Лаборатория за изпитване на строителни продукти  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...