Industry Info  
Festo
Festo

Изследователи от WUNT разработват нова система за поддръжка на минно оборудване

31.03.2021   |   Технологии
 

Изследователи от Вроцлавския университет за наука и технологии (WUNT) в сътрудничество с партньори от Полша и Финландия разработват нова система, която ще повиши ефективността на част от машините, участващи в преработката на руда в минната индустрия. Крайната цел на проекта е да се подобрят мониторингът и диагностиката конкретно на трошачните и пресевните машини.

Преработката на руда, като медна и сребърна например, е сложен процес с много етапи, който включва не само добива на руда в мините, но и обогатяването й на повърхността. За целта добитият материал преминава през различни механични процеси, включително трошене, пресяване и смилане. Машините, които извършват тези дейности, оперират в трудни условия – в постоянно запрашена среда и при различно натоварване. За да се постигне оптимална производителност, поддръжката на механизацията изисква специален мониторинг, с който да се гарантира нейната изправност, обясняват изследователите.

Разработената от тях система за мониторинг и диагностика ще помогне на минните компании да пестят разходи благодарение на повишената ефективност на процесите. Тя ще позволи и проследяване на постепенното амортизиране на машините, прогнозиране на повреди и планиране на капитални ремонти.

Проектът OPMO (Operational Monitoring of Mineral Crushing Machinery) се финансира от Европейския институт за иновации и технологии (EIT) в рамките на програмата на ЕС Хоризонт Европа.

     
Източник: WUNT

Ключови думи: WUNT   EIT   Хоризонт Европа   минна индустрия  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Технологии

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...