Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Изследователи от WUNT разработват нова система за поддръжка на минно оборудване

31.03.2021   |   Технологии
 

Изследователи от Вроцлавския университет за наука и технологии (WUNT) в сътрудничество с партньори от Полша и Финландия разработват нова система, която ще повиши ефективността на част от машините, участващи в преработката на руда в минната индустрия. Крайната цел на проекта е да се подобрят мониторингът и диагностиката конкретно на трошачните и пресевните машини.

Преработката на руда, като медна и сребърна например, е сложен процес с много етапи, който включва не само добива на руда в мините, но и обогатяването й на повърхността. За целта добитият материал преминава през различни механични процеси, включително трошене, пресяване и смилане. Машините, които извършват тези дейности, оперират в трудни условия – в постоянно запрашена среда и при различно натоварване. За да се постигне оптимална производителност, поддръжката на механизацията изисква специален мониторинг, с който да се гарантира нейната изправност, обясняват изследователите.

Разработената от тях система за мониторинг и диагностика ще помогне на минните компании да пестят разходи благодарение на повишената ефективност на процесите. Тя ще позволи и проследяване на постепенното амортизиране на машините, прогнозиране на повреди и планиране на капитални ремонти.

Проектът OPMO (Operational Monitoring of Mineral Crushing Machinery) се финансира от Европейския институт за иновации и технологии (EIT) в рамките на програмата на ЕС Хоризонт Европа.

     
Източник: WUNT

Ключови думи: WUNT   EIT   Хоризонт Европа   минна индустрия  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...