Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Mitsubishi Electric разширява гамата си от SCADA решения

30.03.2021   |   Технологии
 

Mitsubishi Electric разшири гамата си от SCADA решения, предлагана на пазара в региона на Европа, Близкия Изток и Африка, разширявайки фокуса си върху цифровото производство и IoT. Това съобщиха от Ехнатон, официален дистрибутор на компанията в България. Mitsubishi Electric вече предлага два допълнителни вида софтуер за системно наблюдение и процесен контрол от серията GENESIS64, която допълва наличния SCADA софтуер MAPS.

Новата гама отговоря на различните изисквания на IoT приложенията с голямо разнообразие от функции – от наблюдение и контрол на малки производствени линии до мониторинг на няколко обекта и бизнес анализи (business intelligence – BI) на системи в цялото предприятие, процесна автоматизация, както и автоматизация на комунални услуги и сградна автоматизация. GENESIS64 Basic SCADA е базов софтуер с функции, съществени за малки производствени линии, докато GENESIS64 Advanced Application Server представлява пълен SCADA пакет за глобален мониторинг на предприятия, сгради и комунални услуги.

GENESIS64 Advanced Application Server ще помогне на клиентите с по-мащабни системни изисквания да изградят безсървърна система с облачни изчисления, улеснявайки проектирането на резервирани системи, системи с множество локации или други високосигурни мащабни системи. 

"Този модерен софтуер може да се свърже и с носими електронни устройства като интелигентни очила или интелигентни часовници, съдействайки на клиентите при въвеждането на дистанционно наблюдение или предаване на оперативни инструкции и работа от разстояние. Освен това софтуерът може да се управлява чрез гласови команди при използването на интелигентни високоговорители с изкуствен интелект, което премахва необходимостта от допир на екрана при мониторинг", коментират производителите.

С разширяването на SCADA гамата клиентите на Mitsubishi Electric ще имат унифициран достъп до SCADA продуктите, предоставяни от американската софтуерна и IoT компания ICONICS, придобита от Mitsubishi Electric през 2019 г. Клиентите ще могат да се възползват от съчетаването на софтуерните технологии на ICONICS и FA технологиите на Mitsubishi Electric, които обхващат разширени софтуерни продукти и услуги (от периферни до облачни изчисления), подпомагащи клиентите при решаването на техните проблеми с автоматизацията и процесния контрол.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Mitsubishi Electric   SCADA решения   IoT  

Област: Автоматизация  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...