Industry Info  
Festo
Festo

Selux Diagnostics избра технологии на Festo за система за прецизно дозиране на антибиотици

29.03.2021   |   Технологии
 

Американската компания Selux Diagnostics въвежда технологии на Festo в своето ново решение, което обещава да спомогне за решаването на проблема с увеличаващата се резистентност към антибиотици, съобщи германският производител на технологии за автоматизация.

Според данни на Министерството на здравеопазването на САЩ резистентността към антибиотици е една от най-смъртоносните и скъпоструващи заплахи за човешкото здраве в световен мащаб. Една от причините за възникването й е прекомерното предписване на широкоспектърни антибиотици, а лекарите често прибягват до тях, защото определянето на специфичната терапия, от която конкретният пациент се нуждае, обикновено отнема три и повече дни. Платформата Next Generation Phenotyping (NGP) на Selux Diagnostics обещава да намали този срок до под 24 часа и в 99% от случаите – до пет часа.

NGP включва процес, при който се определя коя терапия ще лекува ефективно инфекцията, от която страда даден пациент. Кръвната плазма на пациента или други проби, съдържащи бактерии, се смесват с различни антибиотици в системата, която е в състояние да тества настоящи и бъдещи лекарства. Резултатите от сравнителния анализ се изпращат в база данни, след което алгоритъм проверява всяко възможно разреждане на антибиотика и по този начин анализира кое лекарство и в каква доза ще даде най-добрия резултат.

Решението на Selux Diagnostics използва дозиращи глави VTOE и VTOI на Festo за прецизно дозиране на ниво микролитри, което подобрява производителността и гарантира надеждност и точност, посочват от Festo. От фирмата добавят, че NGP използва също и модулите VAEM, които позволяват прецизно управление на дозаторите, и работна станция EXCM-30, която премества и сменя микроплаките. На свой ред въртящият се захващащ модул EHMD захваща и върти флаконите и отваря или затваря капачките.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   VTOE   VTOI   VAEM   EXCM-30   EHMD   дозиращи глави  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Технологии

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...