Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Нов съвет към БТПП ще подпомага прехода към кръгова икономика

26.03.2021   |   Бизнес
 

Фирми, организации и научни институти, работещи в областта на кръговата икономика, създадоха съвет "Кръговата икономика – Зелената алтернатива за България" (КИЗА-БГ) при Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

Основната цел на съвета е да подпомага развитието на българската икономика, базиращо се на принципите на кръговата икономика, прилагането на нови и иновативни бизнес модели, трансфер на иновативни технологии и добри практики, водещи до намаляване на обема на отпадъците и тяхното кръгово оползотворяване.

Във фокуса на съвета първоначално ще бъдат основните най-замърсяващи околната среда индустрии, а именно агроиндустрия, текстил и пластмаси.

В програмата на съвета са включени дейности, свързани с информиране, обучение, подпомагане и консултиране на МСП за прилагане на бизнес модели и практики на кръговата икономика, организиране на работилници за иновативни идеи, предоставяне на информация за нови технологии, намаляващи индустриалните отпадъци и щадящи околната среда, успешни истории на български и чуждестранни фирми в прилагането на зелени технологии и др.

     
Източник: БТПП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БТПП   КИЗА-БГ   кръгова икономика   зелени технологии  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...