Industry Info  
Festo
Festo

България и Израел ще си сътрудничат в областта на водите

25.03.2021   |   Бизнес
 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и посланикът на Израел в страната ни Н. Пр. Йорам Елрон подписаха споразумение за сътрудничество в областта на водите.

"България все още не е решила проблема с водоснабдяването, пречистването, загубите на вода по водопреносната мрежа и нейното повторно използване. Убедени сме, че редица въпроси изискват многостранно сътрудничество, защото се намираме във време на климатични промени и трябва да пазим този безценен ресурс – водата. Споразумението ще открие "зелен" коридор за по-интензивното прилагане на иновативни решения и технологии. Голям интерес за нас представлява и използването на интелигентни системи за управление на ресурсите, включително оптимизация на водната мрежа, сателитен мониторинг и др.", коментира министър Аврамова.

Дейностите за сътрудничество съгласно споразумението могат да включват изграждане на по-добри връзки във водния сектор между двете страни, които могат да обезпечат нови резултати в развитието на водната индустрия чрез фокусиране върху световните пазари, обмен на опит, ноу-хау, добри практики, научна и техническа информация и данни за водите.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   воден сектор  

Област: ВиК  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...