Industry Info  
Festo
Festo

ЦИЕС с нотификация по регламента за личните предпазни средства

25.03.2021   |   Бизнес
 

На 25 март 2021 г. в информационната система на Европейската комисия NANDO беше официално обявена нотификацията на Център за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС) по Регламент (ЕС) 2016/425 относно личните предпазни средства, съобщиха от компанията. По този начин ЦИЕС разширява обхвата на дейността си, като към четирите нотификации, които вече има, добавя още една.

Подготовката и доказването на компетентността отнема на специалистите от ЦИЕС 11 месеца и голям ресурс от време, специфична експертиза, задълбочено познаване на продуктовите стандарти и стандартите за методи за изпитване, отнасящи се до обхвата. На този етап ЦИЕС е първият нотифициран орган за оценяване на лични предпазни средства в България.

В Европа най-голям брой нотифицирани органи за сертификация на лични предпазни средства има в Германия – 22, в Италия те са 13, във Франция и Испания – по 9, а в останалите държави броят им е значително по-малък. Предимството пред останалите европейски органи се състои в по-лесната комуникация и по-достъпните цени на услугите, което е важно обстоятелство за българските производители, отбелязват от ЦИЕС.

Сред личните предпазни средства, които компанията може да сертифицира са средства за защита на дихателните органи (цели маски, четвърт и полумаски), защитни очила, лицеви екрани, защитно облекло, защитни ръкавици, оборудване, осигуряващо защита срещу падане от височина.

     
Източник: ЦИЕС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЦИЕС   лични предпазни средства  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...