Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Община Бургас ще получи над 1,6 млн. лв. за развитието на Индустриална зона "Север"

24.03.2021   |   Бизнес
 

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов и изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони (НКИЗ) Антоанета Барес проведоха среща, на която обсъдиха разрастването на Икономическа зона София-Божурище и на Индустриален и логистичен парк Бургас.

На срещата стана ясно, че на днешното си заседание Министерски съвет е одобрил финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура в Промишлена зона "Север" в Бургас. Министър Борисов съобщи, че за тази цел от бюджета на Министерството на икономиката (МИ) на Община Бургас ще бъдат отпуснати до 1 670 558 лв.

Антоанета Барес на свой ред коментира, че реализацията на индустриалните зони е ефективен механизъм за привличане на инвестиции. "Важното за нас е инвеститорът да остане в България, да избере най-подходящото място за неговия бизнес", допълни тя. По думите й развитието на Индустриален и логистичен парк - Бургас навлиза в нов етап, обособена е нова Промишлена зона "Юг", която се намира в близост до пътния възел Бургас - Средец - Созопол. Площта й е 600 декара. "Към терените вече има интерес от производства в сферите на текстилната и металообработващата промишленост, медицинската индустрия, както и производител на електрически инсталации и климатизация", заяви Барес. Икономическият министър допълни, че развитието продължава с апортирането на още 150 декара, което реално ще бъде третата фаза на развитие на индустриален и логистичен парк Бургас.

Министър Борисов подчерта, че във връзка с разрастването на Икономическа зона София – Божурище и значителното увеличение на пътния трафик към и от Божурище, от страна на Министерство на икономиката и НКИЗ са предприети редица мерки за осъществяване на допълнителна инфраструктурна свързаност до община Божурище и в частност до индустриалния парк.

     
Източник: Министерство на икономиката

Ключови думи: Министерство на икономиката   НКИЗ   индустриални зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...