Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Произведоха батерии за електромобили, които могат да се зареждат за 5 минути

23.03.2021   |   Технологии
 

Израелска компания произведе батерии за електрически автомобили, които се зареждат за 5 минути, съобщиха от Аутомотив клъстер България (АКБ). Първите бройки от новите литиево-йонни батерии са произведени от StoreDot в партньорство с Eve Energy в Китай на стандартни производствени линии.

Пълното зареждане на батериите изисква зарядни устройства с много по-висока мощност от използваните в момента. Затова целта на компанията е да достави за 5 минути зареждане, достатъчно за пробег от 100 мили (малко над 160 км), през 2025 г.

Различното при новия тип батерии е замяната на графита, използван в традиционните батерии за електрод, с полупроводникови наночастици, които позволяват по-бързо и лесно преминаване на литиевите йони. Тези наночастици за момента се основават на германий, който е водоразтворим и по-лесен за обработка при производството. В бъдеще се планира да се използва силиций, който е много по-евтин. Прототипите със силиций се очаква да са готови по-късно тази година и да струват толкова, колкото сега съществуващите литиево-йонни батерии.

     
Източник: АКБ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: АКБ   литиево-йонни батерии   заредни станции  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...