Industry Info  
Festo
Festo

България и Германия ще си сътрудничат за развитието на AI

22.03.2021   |   Бизнес
 

Клъстер изкуствен интелект България и KI Bundesverband договориха съвместно сътрудничество с цел насърчаване на развитието на проекти в областта на изкуствения интелект. Насоките на бъдещото сътрудничество бяха очертани на среща между Клъстер изкуствен интелект България, KI Bundesverband, Столичната агенция за инвестиции, Фонд на фондовете, Micar Innovation, институт "Големи данни в полза на интелигентно общество" и дирекция "Дигитализация, иновация и инвестиции" към Столична община.

Двете асоциации ще проучат потенциала за двустранно сътрудничество между България и Германия в различни области на AI. Целта е намиране на работещи решения по международни въпроси, които са от общ интерес в европейски мащаб. Сътрудничеството между българската и германската AI-екосистема е от изключителна важност с оглед репутацията на двете държави като водещи IT центрове, се посочва в съобщение на Столичната агенция за инвестиции.

Ще се работи и за повишаване на доверието на бизнеса към AI, подпомагане на AI стартъпи, използване в по-голям мащаб на IT за изследователките и научни ресурси, които имат България и Германия, и др.

     
Източник: Столична агенция за инвестиции; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Столична агенция за инвестиции   Клъстер изкуствен интелект България   AI  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...